Κοσμος

Νιγηρία: Θρήνος και οργή για τη διπλή βομβιστική επίθεση (εικόνες)

Εκατόμβη νεκρών στην πόλη Τζος και νέα επίθεση με 17 νεκρούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας καταδίκασε τη διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Τζος, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 118 ανθρώπους. Ο πρόεδρος Γκουντλάκ Τζόναθαν χαρακτήρισε τους δράστες «απάνθρωπους και μοχθηρούς». Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία εκφράζονται για περισσότερα θύματα κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από τις εκρήξεις σε πολυσύχναστη αγορά και κοντά σε νοσοκομείο της πόλης.

n

Οι περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καλύτερη αντιμετώπιση της ακραίας ισλαμικής και τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης αλλά όλες οι υποψίες πέφτουν στα μέλη της Μπόκο Χαράμ, η οποία τον περασμένο μήνα απήγαγε 200 μαθήτριες από σχολείο στην πόλη Τσιμπόκ. Ο Νιγηριανός πρόεδρος δηλώνει αποφασισμένος να πολεμήσει τους τρομοκράτες, αλλά δέχεται δριμεία κριτική από πολλά μέτωπα για ελλιπή μέτρα ασφάλειας.

n

Εν τω μεταξύ, η οργάνωση Μπόκο Χαράμ κατηγορείται για το θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων σε επίθεση στη βορειοανατολική Νιγηρία, κοντά στην πόλη από την οποία απήγαγαν τις μαθήτριες. Σε αυτήν την τελευταία επίθεση πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη της Μπόκο Χαράμ σκότωναν και λεηλατούσαν για ώρες το χωριό Αλαγκάρνο.

n 

n