Κοσμος

Αμμόχωστος: Η Τουρκία ανοίγει τμήμα παραλίας στην κλειστή πόλη

Το ανακοίνωσε ο Ερσίν Τατάρ, «πρωθυπουργός» του Ψευδοκράτους, με τις «ευλογίες» Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τμήμα της παραλίας στην Αμμόχωστο
Τμήμα της παραλίας στην Αμμόχωστο © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η Τουρκία ανοίγει τμήμα της παραλίας στην Αμμόχωστο, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επικροτεί την απόφαση του «πρωθυπουργού» του Ψευδοκράτους.

Την απόφαση να ανοίξει περιοχή στην Αμμόχωστο και συγκεκριμένα τμήμα της παραλίας στην κλειστή πόλη, ανακοίνωσε ο «πρωθυπουργός» του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση του Ερσίν Τατάρ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα -5 ημέρες πριν από τις εκλογές στα Κατεχόμενα.

«Το 2019 υποσχεθήκαμε το άνοιγμα του Βαρωσίου και τώρα πραγματοποιούμε το πρώτο βήμα» ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ για την Αμμόχωστο και την απόφαση να ανοίξει τμήμα της παραλίας στην κλειστή πόλη. Και υπογράμμισε: «Ανοίγει για τον κόσμο η παραλιακή ζώνη και η Οδός Δημοκρατίας με την επίσκεψη στην περιοχή να είναι δυνατή από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020».

Ο «πρωθυπουργός» του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ μετέβη την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2010 στην  Αγκυρα, όπου είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερσίν Τατάρ είναι υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» της επόμενης Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2020 στα Κατεχόμενα. Αντίπαλός του είναι ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος με τη στάση και τις δηλώσεις του έχει προκαλέσει αρκετές φορές την έντονη ενόχληση της Τουρκίας.

Ανοίγει η Αμμόχωστος στα Κατεχόμενα - Τι δήλωσε ο Ερντογάν για το άνοιγμα της παραλίας στην κλειστή πόλη

Από τη μεριά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι στηρίζει απολύτως την απόφαση των Τουρκοκυπρίων, επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να ενοχλήσει κάποια «κέντρα».

Και πρόσθεσε: «Γνωρίζω τη σημασία του ανοίγματος του Βαρωσιού για τους Τουρκοκύπριους. Γνωρίζουμε ότι θα ενοχληθούν κάποια κέντρα. Ωστόσο μέχρι σήμερα πάντα οι τ/κ ήταν αυτοί που έκαναν υπομονή. Δυστυχώς δεν υπήρξε αντίκρισμα για αυτήν την υπομονή».

«Πλέον είναι κατανοητό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για συνολική λύση. Καιρός για να οικοδομηθεί ένας νέος οδικός χάρτης πάνω στις νέες πραγματικότητες.Το Βαρώσι ανήκει στους Τουρκοκύπριους» κατέληξε ο Ερντογάν στη δήλωσή του με την οποία σχολιάζει την απόφαση να ανοίξει η Αμμόχωστος και συγκεκριμένα τμήμα της παραλίας στην κλειστή πόλη.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ