Κοσμος

Γαλλία - Κορωνοϊός: Κλείνουν τα μπαρ στο Παρίσι για 15 ημέρες

Μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 20-30 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Λουκέτο» στα μπαρ για 15 ημέρες βάζουν οι αρχές στο Παρίσι λόγω κορωνοϊού
«Λουκέτο» στα μπαρ για 15 ημέρες βάζουν οι αρχές στο Παρίσι λόγω κορωνοϊού © EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Γαλλία - Κορωνοϊός: Τα μπαρ στο Παρίσι κλείνουν υποχρεωτικά για δύο εβδομάδες μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 20-30 ετών.

Την εντολή να κλείσουν όλα τα μπαρ στο Παρίσι έδωσαν οι γαλλικές αρχές, μετά τις ανακοινώσεις των αρχών περί μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ηλικιακή ομάδα 20-30 ετών.

Τα εστιατόρια στο Παρίσι μπορούν να μείνουν ανοιχτά, υπό την προϋπόθεση ότι θα υιοθετήσουν νέους, αυστηρότερους υγειονομικούς κανόνες. Πέραν των έξι ατόμων ανά τραπέζι και της τοποθέτησης αντισηπτικού σε κάθε τραπέζι, οι ιδιοκτήτες καλούνται να κρατούν το όνομα και τον τηλεφωνικό αριθμό των πελατών.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα θέατρα, τα μουσεία και οι κινηματογράφοι, ωστόσο κλειστά παραμένουν τα γυμναστήρια και οι αθλητικοί χώροι. Οι πισίνες και τα αθλητικά κέντρα θα κλείσουν μόνον για τους ενήλικες.

«Σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα φάση» είπε ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας, λέγοντας ότι στόχος είναι να επιβραδυνθεί η πορεία της επιδημίας, της οποίας η διασπορά είναι μεγάλη. Τα μέτρα, υποστήριξε, συνδυάζουν την προστασία της υγείας και τη συνέχεια της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα, που θα τεθούν σε ισχύ για 15 ημέρες από αύριο, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020, απαγορεύονται οι εκδηλώσεις με πάνω από 1.000 άτομα, χωρίς να περιλαμβάνεται το προσωπικό και η ασφάλεια. Απαγορεύονται επίσης οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, όπως και η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ μετά τις 10 το βράδυ, ενώ την ίδια ώρα θα σταματά και η μουσική σε δημόσιους χώρους.

Απαγορεύονται ακόμη τα πάρτι και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους, ενώ τα πανεπιστήμια, τα θέατρα και οι βιβλιοθήκες θα μειώσουν τον αριθμό των σπουδαστών κατά 50%.

Παράλληλα, μπαίνει τέλος σε επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας και νοσοκομεία χωρίς ραντεβού, με μέγιστο αριθμό ατόμων τα δύο άτομα. Στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, σε κάθε πελάτη θα αντιστοιχούν 4 τετραγωνικά μέτρα.

Οι αγορές στο Παρίσι παραμένουν ανοιχτές, επιτρέπονται διαμαρτυρίες, κηδείες και γάμοι στα δημαρχεία και στις εκκλησίες, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ