Κοσμος

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έστειλε πλοία σε υφαλοκρηπίδα μας

Τι πυραύλους επιθυμεί να αγοράσει η Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EPA/ FATIH AKTAS / Turkish Foreign Ministry Press Office HANDOUT

Τσαβούσογλου σε Στόλτενμπεργκ: Υποστήριξε ότι η Ελλάδα έστειλε σκάφη στην τουρκική υφαλοκρηπίδα- Τι δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

«Η Ελλάδα έστειλε πολεμικά σκάφη στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Ο Τσαβούσογλου προσέθεσε, μάλιστα, ότι παρενέβη το ΝΑΤΟ, καθώς είδε μια πιθανότητα σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την επιθυμία της Άγκυρας να αγοράσει πυραύλους PATRIOT, εξηγώντας ότι οι S400 ήταν λύση ανάγκης.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δήλωσε την ικανοποίησή του για τη γραμμή επικοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε κρίση.

Σε ό,τι αφορά στους S400, ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι αποτελούν απειλή για τα συμμαχικά αεροσκάφη και έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ απειλούν με εμπάργκο λόγω των S400 και η Τουρκία θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της.     

Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι «κάποιοι σύμμαχοί μας συνέχεια φέρνουν τις διαφορές μας στην ατζέντα του ΝΑΤΟ». 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ