Κοσμος

Βρετανία: Πλαίσιο απαγόρευσης κυκλοφορίας σε τρία στάδια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Guardian»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία κορωνοϊός
Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία © EPA/WILL OLIVER

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ρίξει στο τραπέζι νέα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τρία επίπεδα - Συμπεριλαμβάνεται το κλείσιμο των παμπ.

Νέα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τρία επίπεδα είναι έτοιμη να λάβει η βρετανική κυβέρνηση σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Guardian».

Το εν λόγω δημοσίευμα που επικαλείται κυβερνητικές διαρροές αναφέρεται σε έγγραφα που αποκαλύπτουν σκληρότερα μέτρα, τα οποία, είναι ενδεχόμενο να εφαρμοστούν σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο, στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποτύχει να ελέγξει τα περιστατικά της μόλυνσης από την COVID-19.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή της εφημερίδας, το προσχέδιο με την ονομασία «Προτεινόμενο Πλαίσιο Κοινωνικής Αποστασιοποίησης για την COVID-19», έχει σχεδιαστεί για την απλοποίηση των υφιστάμενων περιορισμών σε τοπικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται σκληροί περιορισμοί όπως το κλείσιμο των παμπ, αλλά και την απαγόρευση κοινωνικών συναναστροφών εκτός νοικοκυριών, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Το αναφερόμενο σχέδιο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί από τους αξιωματούχους του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ αρκετά μέτρα ενδέχεται τελικά να είναι πιο χαλαρά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ