Κοσμος

Φονικές πυρκαγιές στην Ουκρανία - 8 νεκροί (βίντεο)

Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν κατοικίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροσκάφος επιχειρεί σε πυρκαγιά στο δάσος
Αεροσκάφος επιχειρεί σε πυρκαγιά στο δάσος © Pixabay

Οι φονικές πυρκαγιές στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει τον θάνατο 8 ανθρώπων, έχοντας κάψει σπίτια και αποτεφρώσει 90.000 στρέμματα δασικής γης.

Μέχρι στιγμής 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 10 τραυματίστηκαν από τις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν κοντά στη γραμμή του μετώπου με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 οι αρχές του Κιέβου.

Λόγω των «εξαιρετικά δύσκολων» μετεωρολογικών συνθηκών -τον ξηρό καιρό και τους ισχυρούς ανέμους- σχεδόν 150 πυρκαγιές ξέσπασαν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, στην περιοχή του Λουχάνσκ στην Ουκρανία, κατακαίοντας συνολικά τουλάχιστον 90.000 στρέμματα, διευκρίνισε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της χώρας.

Τουλάχιστον 80 πυρκαγιές κατασβέστηκαν, όμως, σχεδόν 1.200 πυροσβέστες, διασώστες, στρατιωτικοί και αστυνομικοί εξακολουθούσαν σήμερα να μάχονται με τις φλόγες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Οι φωτιές κατέστρεψαν περίπου 250 κατοικίες σε οκτώ δήμους και 120 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Εξάλλου, οι ουκρανικές αρχές έκλεισαν το μοναδικό σημείο διέλευσης ανάμεσα στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές και τη ζώνη που ελέγχεται από το Κίεβο στην περιοχή του Λουχάνσκ, καθώς η πυρκαγιά προκάλεσε την έκρηξη ναρκών γύρω από το σημείο αυτό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές στο Facebook.

Η Ουκρανία επλήγη φέτος από διάφορα κύματα καύσωνα και ξηρασίας, που ευνόησαν το ξέσπασμα πυρκαγιών ή δυσκόλεψαν τις προσπάθειες να τεθούν υπό έλεγχο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τον Σεπτέμβριο, πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός στρατιώτη στην περιοχή του Λουχάνσκ. Δύο μήνες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν σε μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Τα επιστημονικά μοντέλα προβλέπουν πως οι αλλαγές του κλίματος θα προκαλέσουν καύσωνες, καταιγίδες, αλλά επίσης, όλο και συχνότερα, φυσικές πυρκαγιές στην Ουκρανία.

Bayern winning Supercup! | FC Bayern München - Borussia Dortmund | 3:2 | Highlights | Supercup 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.