Κοσμος

Μερικό lockdown στην Ίμπιζα λόγω κορωνοϊού

Από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε μερικό lockdown μπαίνει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 η Ίμπιζα στην Ισπανία λόγω της ταχείας διασποράς του κορωνοϊού.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενεργοποιηθεί το μερικό lockdown στην Ίμπιζα λόγω κορωνοϊού, καθώς αυξάνονται καθημερινά τα νέα κρούσματα Covid-19.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στις Βαλεαρίδες Νήσους, στην Ισπανία, η Ίμπιζα μπαίνει σε μερικό lockdown από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020.

Η διασπορά του κορωνοϊού στην Ίμπιζα τις τελευταίες εβδομάδες είναι μεγάλη, με τις αρχές της πόλης να επιβάλουν περιορισμούς στις μετακινήσεις των κατοίκων και στις δραστηριότητές τους για 15 ημέρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ανάλογοι περιορισμοί, τοπικού χαρακτήρα, έχουν ήδη επιβληθεί σε περιοχές της Μαδρίτης -το επίκεντρο του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στην Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ισπανία, τα θέματα υγείας εμπίπτουν αποκλειστικά στις αρμοδιότητες των τοπικών αρχών και κατά συνέπεια η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει την εξουσία να τους επιβάλει αποφάσεις υγειονομικού χαρακτήρα. Στα μέσα του περασμένου Μαρτίου, εξέδωσε διάταγμα έκτακτης ανάγκης, ένα καθεστώς που κατ’ εξαίρεση τής επέτρεψε να έχει τον έλεγχο σε θέματα υγείας και τήρησης της τάξης, προκειμένου να επιβάλει πολύ αυστηρή καραντίνα στον πληθυσμό.

Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ισπανία έχουν φθάσει τις 758.172 από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα, την ώρα που 31.614 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ισπανία - Κρούσματα κορωνοϊού: Ολοένα και αυξάνονται οι νέες μολύνσεις στην Ισπανία, καθώς το δεύτερο κύμα Covid-19 επηρεάζει περιοχές της χώρας © athensvoice.gr/koronoios

Όπως ανακοινώθηκε, το ποσοστό μόλυνσης στην Ίμπιζα είναι τριπλάσιο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Βαλεαρίδες Νήσους, γι' αυτό και ελήφθη η απόφαση για μερικό lockdown το οποίο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ