- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέρκελ: Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν ένα βήμα πριν τη σύρραξη
Οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας θα συζητηθούν στην αυριανή πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής
Μέρκελ για Ανατολική Μεσόγειο: Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν ένα βήμα πριν τη σύγκρουση - Η αυριανή Σύνοδος Κορυφής.
Στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας που θα συζητηθούν στην αυριανή πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στη γερμανική βουλή η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και έκανε λόγο για σοβαρή ένταση «μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας».
«Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στην στρατιωτική σύγκρουση και την ειρηνική διευθέτηση» σε κάποιες περιπτώσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην πρόσφατη ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.
Εν όψει της αυριανής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν συνολικά οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, η Μέρκελ αναφέρθηκε από τη μία πλευρά στα παράπονα για τις εξελίξεις στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά από την άλλη στις «εκπληκτικές και αξιοσημείωτες» επιδόσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την φιλοξενία προσφύγων, καθώς, όπως είπε, είναι η χώρα με τους περισσότερους πρόσφυγες στον κόσμο – τέσσερα εκατομμύρια.
«Πρέπει να ζυγίσουμε πολύ προσεκτικά πώς θα διευθετήσουμε τις εντάσεις και πώς θα ενισχύσουμε την συνεργασία μας στο προσφυγικό και σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων», δήλωσε η καγκελάριος, ενώ σκιαγραφώντας, κατά κάποιο τρόπο, τη στάση της Γερμανίας στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής δήλωσε πως θα πρέπει, «να προσδιορίζουμε κάθε φορά εκ νέου τη σχέση μας με την Τουρκία αλλά και να εμμένουμε στη συνεργασία μαζί της σε σημαντικά ζητήματα».
Παράλληλα, η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε και στα πρόσφατα γεγονότα στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια. Ασκώντας κριτική στην Ελλάδα επεσήμανε πως «τις τελευταίες ημέρες είδαμε φριχτές εικόνες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προσφύγων. Και όχι από την Τουρκία, θα ήθελα να το τονίσω, αλλά από τη Λέσβο, από ένα κράτος μέλος της ΕΕ».
Είναι σημαντικό, τόνισε, ότι στη Λέσβο θα δημιουργηθεί ένας πιλοτικός προσφυγικός καταυλισμός που θα τον διαχειρίζεται σε μεγάλο βαθμό η ΕΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
«Άξιζε τον κόπο» υποστήριξε στους αστυνομικούς
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Ανείπωτη τραγωδία μετά τις φονικές πλημμύρες
Η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών
Ο 41χρονος Βρετανός συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης
Αυξάνει ο ανταγωνισμός με την Κίνα
Χαμογελαστή, χαιρέτησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το «Le Royal Monceau»
977 άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων 517 αλλοδαποί υπήκοοι
Ο οδηγός άφησε την παραγγελία στην πόρτα και απομακρύνθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα
Ένας φόρος τιμής από τον Νορβηγό ποδοσφαιριστή
Ο ρόλος του «Χασάπη της Βοσνίας» στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.