Κοσμος

Το νέο σποτ για τον κορωνοϊό στη Σκωτία που προκαλεί αντιδράσεις

Γιατί η τοπική κυβέρνηση δέχεται σφοδρή επίθεση από τους επικριτές της ενημερωτικής καμπάνιας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εγγονή με κορωνοϊό μολύνει τον παππού της στο νέο σποτ για τον κορωνοϊό στη Σκωτία
Εγγονή με Covid-19 μολύνει τον παππού της στο νέο σποτ για τον κορωνοϊό στη Σκωτία @LADbible/Twitter

Διχάζει το νέο σποτ για τον κορωνοϊό στη Σκωτία που δείχνει μια εγγονή να μολύνει με Covid-19 τον παππού της - Δείτε τις εικόνες που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Πολλαπλές αντιδράσεις προκαλεί το νέο σποτ για τον κορωνοϊό στη Σκωτία, με την τοπική κυβέρνηση να δέχεται σφοδρή κριτική από τους επικριτές της ενημερωτικής καμπάνιας.

Το επίμαχο σποτ για τον κορωνοϊό στη Σκωτία δείχνει πώς μια γυναίκα με κορωνοϊό μολύνει τον παππού της.

Οι επικριτές του συγκεκριμένου σποτ για τον κορωνοϊό στη Σκωτία κατηγορούν την τοπική κυβέρνηση για «τρομολαγνεία». Συνοδεία μουσικής που παραπέμπει σε ταινία θρίλερ, η νεαρή γυναίκα, έχοντας περάσει μια ξέφρενη νύχτα γεμάτη χορό και πολύ συνωστισμό, επισκέπτεται τον παππού της.

Βρίσκεται στην κουζίνα στο σπίτι του παππού της και του φτιάχνει ένα τσάι. Η ίδια δεν γνωρίζει ότι έχει μολυνθεί με κορωνοϊό. Όπου πιάνει, αφήνει «σημάδια» του ιού τα οποία απεικονίζονται ως μια πράσινη γλίτσα. Ντουλάπια, οικιακές συσκευές, ρούχα, κούπες λερώνονται με αυτήν την πράσινη γλίτσα. Τελικά, η εγγονή μολύνει τον παππού της σε αυτό το σποτ για τον κορωνοϊό στη Σκωτία που έχει τίτλο ««Μη μεταδώσεις τον κορωνοϊό σε εκείνους που αγαπάς»».

Στην περιγραφή του βίντεο δίνεται η επεξήγηση «Να θυμάσαι, αν συναντάς φίλους σου πρέπει να είναι το πολύ έξι άτομα από 2 νοικοκυριά τη φορά (Ως και 4 τη μέρα). Κράτα δύο μέτρα απόσταση, ακόμα και από τους φίλους σου».

Στόχος του σποτ για τον κορωνοϊό στη Σκωτία, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, είναι να προειδοποιήσει όσους το παρακολουθούν για το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο ιός, καλώντας τους να τηρούν τις αποστάσεις, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και τον συνωστισμό, να φορούν μάσκα και να τηρούν την αυτοαπομόνωση όταν έχουν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: Ανακοινώθηκαν 6.874 νέα κρούσματα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 ότι κατέγραψαν 6.874 νέα κρούσματα κορωνοϊού -αριθμός που συνιστά νέο ρεκόρ μετά τις 6.634 μολύνσεις Covid-19 μία ημέρα πριν.

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 34 άνθρωποι, ωστόσο στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται δεδομένα από τη Σκωτία, για τεχνικούς λόγους, όπως διευκρινίστηκε.

Πρόσφατη έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία, από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου King's College, δείχνει ότι το 80% των πολιτών δεν τηρεί τις συστάσεις για αυτοαπομόνωση όταν εμφανίζει συμπτώματα κορωνοϊού. Επίσης, οι Βρετανοί δεν τηρούν την αυτοαπομόνωση σε περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον ο οποίος έχει βγει θετικός στον κορωνοϊό.

Δείτε το νέο σπότ για τον κορωνοϊό στη Σκωτία που διχάζει τους πολίτες, την ώρα η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα και τα νέα κρούσματα Covid-19 είναι αυξημένα κατά 73% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ