- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φάουτσι - Εμβόλιο: Στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου
«Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος απ' ότι υπολογίζουν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι συνεργάτες του»
Έγκριση για το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού προς το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου, σύμφωνα με τον Άντονι Φάουτσι.
Περισσότερος χρόνος απ' ότι υπολογίζουν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι συνεργάτες του αναμένεται να χρειαστεί η διάθεση του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με δηλώσεις του λοιμοξιολόγου Άντονι Φάουτσι.
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου πιστεύει ότι το εμβόλιο ίσως πάρει έγκριση προς το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς η FDA απαιτείται να λάβει όλα τα μέτρα για να προφυλάξει τους Αμερικανούς από παρενέργειες.
Ο Δρ. Φάουτσι, μιλώντας στο Κογκρέσο, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα εμβόλιο ασφαλές και αποτελεσματικό, ώστε να συμβάλλει στην καταπολέμηση της πανδημίας.
Η σημαντική επισήμανση που έκανε για τις έρευνες που διεξάγονται από τους επιστήμονες, ήταν ότι «υπάρχει ελπίδα» για περισσότερα από ένα εμβόλια, τα οποία αναμένεται να διατεθούν στους πολίτες μέχρι το τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021.
Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι ενημέρωσε ότι εμβόλια από τις εταιρείες Moderna, Pfizer, AstraZeneca και Johnson & Johnson, ξεκινούν ή έχουν ξεκινήσει ήδη την τρίτη φάση της έρευνας, δηλαδή τις δοκιμές σε ανθρώπους και την αποτελεσματικότητά τους, όπως και τις τυχόν παρενέργειες που παρουσιάζουν.
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε, μάλιστα, πως μία πέμπτη εταιρεία, η Novavax ετοιμάζεται τον Οκτώβριο να εισέλθει στην τρίτη φάση της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μεγαλώνοντας τη σχετική λίστα.
«Ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην αντιμετώπιση μίας νέας κρίσης στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους Αμερικανούς γερουσιαστές.
Πάντως, ο Δρ. Φάουτσι απέφυγε να δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παρ' ότι νωρίτερα εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Οι επιστήμονες δεν «μπορούν να εγγυηθούν» ότι θα βρεθεί εμβόλιο. Εφόσον βρεθεί εμβόλιο, «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να υπολογίζουν την επιστροφή σε μία κανονικότητα στα μέσα με τέλη του 2021», τόνισε ο γνωστός λοιμοξιολόγος.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τεράστια η οικονομική πίεση που βιώνει η Τεχεράνη»
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε κατοικημένη περιοχή
Κοντά στο Νησί της Ελευθερίας
Συνελήφθη ένας άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια
Πρόκειται για μεγαλύτερο αριθμό από την εκτίμηση των 30.000 στρατιωτών που είχε κάνει τον Ιούλιο
Μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν
Πώς ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την επιρροή των ΗΠΑ στον κόσμο ο Αμερικανός Πρόεδρος διαφέρει δραματικά από εκείνον των προκατόχων του
Δημιουργείται νέα ερευνητική μονάδα μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.