Κοσμος

Ερντογάν σε Μέρκελ-Μισέλ: Δίνουμε έμφαση στις διαπραγματεύσεις

«Οι προκλήσεις ενάντια στην κοινή λογική αποτελούν κίνδυνο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλεδιάσκεψη Μισέλ, Μέρκελ, Ερντογάν
Τηλεδιάσκεψη Μισέλ, Μέρκελ, Ερντογάν © EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ερντογάν: Η Τουρκία δίνει έμφαση στις διαπραγματεύσεις- Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη με Σαρλ Μισέλ και Άνγκελα Μέρκελ

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Επικοινωνιών, κατά την τριμερή συνομιλία συμφωνήθηκε να γίνουν βήματα προς την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με τον Τούρκο πρόεδρο να σημειώνει πως οι ενέργειες της Αθήνας θα καθορίσουν την πρόοδο των συζητήσεων.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως οι ενέργειες για τη μείωση της έντασης και της έναρξης του διαλόγου για την Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να «προστατευθούν» με αμοιβαίο τρόπο και επεσήμανε πως η Τουρκία δίνει πάντα έμφαση στις διαπραγματεύσεις. «Οι προκλήσεις ενάντια στην κοινή λογική αποτελούν κίνδυνο», σημείωσε.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να εξέφρασε την εκτίμησή του στη μεσολάβηση της Γερμανίας, ενώ ανέφερε πως μία περιφερειακή διάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των μερών, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων, θα είναι προς όφελος όλων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ