Κοσμος

Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: 4.368 νέα κρούσματα σε μια ημέρα

Φόβοι για νέο lockdown καθώς το δεύτερο κύμα δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι υγειονομικές αρχές στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσαν 4.386 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εντείνοντας την ανησυχία για νέο lockdown.

Η Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε 4.368 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σύγκριση με 3.899 την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, έκανε γνωστό η βρετανική κυβέρνηση.

Τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας στα επίπεδα των αρχών Μαΐου, όταν η πανδημία άρχιζε να υποχωρεί στη Μεγάλη Βρετανία.

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις ανησυχίες των χρηματαγορών, είπε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 ότι υπάρχουν ανησυχίες πως η Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να οδηγηθεί εκ νέου σε lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού.

«Πιστεύω πως υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες ότι η Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να ξανακλείσει. Προέρχονται από το Λονδίνο, δεν μπορώ να τις εξακριβώσω, δεν είναι δουλειά μου, όμως διαβάζω τα δημοσιεύματα, όπως όλοι, και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία» επεσήμανε ο Κούντλοου.

Και πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση, ευτυχώς. Επανακτήσαμε τον έλεγχο του ιού, τόσο στα κρούσματα όσο και στους θανάτους. Όμως, πιστεύω πως ο κόσμος ανησυχεί για τη Μεγάλη Βρετανία και ίσως για την υπόλοιπη Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι το χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε πτώση τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, που συνδέεται με τους φόβους για τον οικονομικό αντίκτυπο ενός δεύτερου κύματος Covid-19. Ο δείκτης FTSE-100 κατέγραφε πτώση 3,38% λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνεδρίασης, που έκλεισε στις 5.804,29 μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ