Κοσμος

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Έκαναν πάρτι σε παραλία για το νέο lockdown

Φορώντας το μαγιό τους, χόρεψαν στην αμμουδιά, έκαναν βουτιές στη θάλασσα και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με χορό και τραγούδι κάτοικοι στο Ισραήλ διαμαρτυρήθηκαν σε παραλία κατά του νέου lockdown
Με χορό και τραγούδι κάτοικοι στο Ισραήλ διαμαρτυρήθηκαν σε παραλία κατά του νέου lockdown © YouTube/RT

Το πάρτι - διαμαρτυρία σε παραλία του Τελ Αβίβ κατά του νέου εθνικού lockdown για τον κορωνοϊό στο Ισραήλ είχε χορό, τραγούδι και συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Με ένα πάρτι στην παραλία πολίτες στο Ισραήλ διαμαρτυρήθηκαν για το νέο lockdown που επιβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Οι εικόνες που μετέδωσε το RT από το πάρτι στην παραλία κατά του νέου lockdown στο Ισραήλ, εκτυλίχθηκαν στην πρωτεύουσα Τελ Αβίβ.

Κάτοικοι φόρεσαν το μαγιό τους και διαμαρτυρήθηκαν στην παραλία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να προχωρήσει σε δεύτερο πανεθνικό lockdown για τρεις εβδομάδες.

Με τον κίνδυνο κατάρρευσης του Συστήματος Υγείας να είναι μεγάλος, καθώς τα νοσοκομεία είχαν ξεκινήσει να γεμίζουν επικίνδυνα από νέα περιστατικά μολύνσεων Covid-19 ενώ νέες εστίες κορωνοϊού εμφανίζονταν σε διάφορες περιοχές της χώρας, η κυβέρνηση στο Ισραήλ αποφάσισε να επιβάλει δεύτερο πανεθνικό lockdown, το οποίο τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Η απόφαση αυτή δεν βρήκε σύμφωνους αρκετούς πολίτες, με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες κατά του νέου lockdown να είναι σχεδόν καθημερινές.

Σχολεία, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και ξενοδοχεία είναι ορισμένα μόνο από αυτά που έκλεισαν λόγω του νέου πανεθνικού lockdown στο Ισραήλ, ενώ σούπερ μάρκετ και φαρμακεία παραμένουν ανοικτά, προκειμένου οι πολίτες να προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, επιτρέπονται συναθροίσεις έως 10 ατόμων σε κλειστό χώρο και έως 20 σε ανοικτό.

Στο Ισραήλ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 ανέρχονται στις 188.760, την ώρα που οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 1.260.

Περισσότερα από 188.750 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Ισραήλ | 21.09.2020
Περισσότερα από 188.750 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Ισραήλ | 21.09.2020 © athensvoice.gr/koronoios

Η διαμαρτυρία, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, σε παραλία στο Τελ Αβίβ κατά του νέου πανεθνικού lockdown στο Ισραήλ είχε βουτιές στη θάλασσα, χορό και τραγούδι στην αμμουδιά αλλά και συνθήματα κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου. Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν μόλις έφθασε η Αστυνομία.

Israelis rally against Covid-19 lockdown

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ