Κοσμος

Νορβηγία: Ξεβράστηκε μπουκάλι με γράμμα 21 χρόνια μετά

Ο αποστολέας του, Τζον Κάνινγχαμ, πετά στη θάλασσα μπουκάλια με γράμματα από το 1980 περιμένοντας απαντήσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας 57χρονος ψαράς ξεκίνησε το 1980 να πετά μπουκάλια με γράμματα στη θάλασσα - Πρόσφατα, ένα από το 1999, ξεβράστηκε στις ακτές της Νορβηγίας.

Μπουκάλι με γράμμα μέσα, γραμμένο από το 1999, ξεβράστηκε στις ακτές της Νορβηγίας. Αποστολέας ήταν ο 57χρονος, σήμερα, Τζον Κάνινγχαμ, ο οποίος πετά τέτοια μπουκάλια στη θάλασσα τα τελευταία 40 χρόνια.

«Ξεκίνησα να ψαρεύω το 1980 και από τότε βάζω γράμματα σε μπουκάλια και τα ρίχνω στον ωκεανό, για να δω μήπως κάποιος μου απαντήσει. Βάζω την ημερομηνία και ζητώ όποιος τα βρει να επικοινωνήσει μαζί» ανέφερε ο ψαράς.

«Έχω λάβει αρκετές απαντήσεις. Το 2013, ένα μπουκάλι που είχα ρίξει πριν από 10 χρόνια εμφανίστηκε στην Ισλανδία» συνέχισε ο ρομαντικός ψαράς Τζον.

Εκείνο που ταξίδεψε μακρύτερα βρέθηκε στο Πράσινο Ακρωτήριο της Αφρικής. Ο ψαράς το είχε πετάξει στη θάλασσα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ψαρέματος στο Μαρόκο.

«Τις προάλλες κάποιος μου έγραψε στο Facebook ότι βρήκε ένα από τα μπουκάλια μου σε ένα νησί απέναντι από τις νορβηγικές ακτές, που ονομάζεται Γκριπ. Η μποτίλια είχε ριχθεί στη θάλασσα περίπου 120 χλμ ανατολικά των νησιών Σέτλαντ, στις 10 Φλεβάρη 1999» σημείωσε ο Τζον.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ένιωσα τρομερή έκπληξη που το μπουκάλι εμφανίστηκε μετά από τόσο καιρό» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Ιρλανδό ψαρά, το περιστατικό του έδωσε ελπίδες ότι κι άλλοι άνθρωποι θα βρουν κάποια από τα μπουκάλια του και θα του απαντήσουν.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ