Κοσμος

Συμφωνία Κομισιόν - Biontech/Pfizer για 200 εκ. δόσεις εμβολίου

Πρόκειται για την έκτη συμφωνία αυτού του είδους που συνομολογεί η Ευρωπαϊκή Ενωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλια
Εμβόλια © Karolina Grabowska/Pexels

Συμφωνία Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Biontech/Pfizer για την εξασφάλιση 200 εκ. δόσεων του πειραματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έφθασε σε συμφωνία για την εξασφάλιση 200 εκατομμυρίων δόσεων του πειραματικού εμβολίου που αναπτύσσεται από την γαλλο-γερμανική σύμπραξη Biontech/Pfizer, με προοπτική της εξασφάλισης 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων.

Πρόκειται για την έκτη συμφωνία αυτού του είδους που συνομολογεί η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η ολοκλήρωση των συνομιλιών με την Biontech-Pfizer αποτελούν νέα πρόοδο για την διεύρυνση της σταθερής και διαφοροποιημένης προσφοράς εν δυνάμει εμβολίων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει συνομολογήσει συμφωνίας πρόσβασης σε εμβόλια με τις AstraZeneca, Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, CureVac και Moderna.

Υπενθυμίζεται ότι η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc που επίσης έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χορήγηση δόσεων εμβολίου, ανακοίνωσε χθες ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά τoυ κορωνοϊού. Ο λόγος είναι η ανεξήγητη ασθένεια σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ