Κοσμος

Ερντογάν σε Στόλτενμπεργκ: «Υπέρ του διαλόγου η Τουρκία»

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ πως είναι υπέρ μιας λύσης "win-win" στην Ανατολική Μεσόγειο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας, ο Ερντογάν ανέφερε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ πως είναι υπέρ του διαλόγου

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας, ο Ερντογάν ανέφερε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ πως είναι υπέρ του διαλόγου και της λύσης που θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι όλοι κερδισμένοι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, προχώρησε σε δήλωση - απάντηση στην Ε.Ε. ότι δεν έχει δικαιώμα «να επικρίνει και να ζητάει τον τερματισμό των δραστηριοτήτων ερευνών υδρογονανθράκων εντός της της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας», αλλά και στην Ελλάδα, την οποία κατηγορεί για «παράνομες ενέργειες και μαξιμαλιστικές απαιτήσεις», ενώ κάνει λόγο και για παράνομες συμμαχίες. 

Ο Ακσόι ανέφερε «την ευθύνη για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο την έχουν η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση με τις μαξιμαλιστικές τους απαιτήσεις και τις παράνομες τους ενέργειες. Αυξάνει περισσότερο την ένταση, με την δικαιολογία της αλληλεγγύης, η άνευ όρων υποστήριξη που δίνει η Ε.Ε με την δικαιολογία της αλληλεγγύης , σε αυτό το δίδυμο που θέλει να αγνοήσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ