Κοσμος

Ιαπωνία: Τελειώνουν οι 16ψήφιοι αριθμοί για πιστωτικές κάρτες

Κατά την περίοδο της πανδημίας οι αγορές με πλαστικό χρήμα και online σημείωσαν άνοδο- Οι εταιρίες σκέφτονται την καθιέρωση 17ψήφιων πιστωτικών καρτών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Ιαπωνία κυκλοφορούν περίπου 300 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες και πλέον υπάρχει έλλειψη 16ψηφιων αριθμών

Στην Ιαπωνία υπάρχει πλέον έλλειψη σε αριθμούς πιστωτικών καρτών, καθώς τα online ψώνια σημείωσαν και σημειώνουν πολύ μεγάλη άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εταιρίες που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες δυσκολεύονται πλέον να βρουν καινούργιους αχρησιμοποίητους 16ψηφιους αριθμούς για πιστωτικές καθώς όλο και περισσότεροι Ιάπωνες απέκτησαν πιστωτική κάρτα το τελευταίο διάστημα, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Mainichi Shimbum

Εκτός από την πανδημία η αυξημένη χρήση του πλαστικού χρήματος συνδέεται και με μια καμπάνια της κυβέρνησης, που επιβραβεύει με ένα point system τις πληρωμές χωρίς μετρητά. 

Οι περισσότερες εταιρίες που εκδίδουν πιστωτικές στην Ιαπωνία, χρησιμοποιούν 16ψηφια νούμερα, ώστε να μπορούν να συνεργάζονται με εταιρείες όπως η Visa και η Mastercard. Τα 6 πρώτα ψηφία αντιπροσωπεύουν τη χώρα, την εταιρεία και άλλες πληροφορίες, τα υπόλοιπα 10 αποφασίζονται από την εταιρεία που εκδίδει την κάρτα. Πλέον δεν υπάρχουν και πολλοί διαθέσιμοι 10ψηφιοι συνδυασμοί για καινούργιες πιστωτικές .

Η προφανής λύση θα ήταν να προστεθεί ένα ψηφίο και να εκδίδονται κάρτες με 17ψηφιους αριθμούς, όμως αυτή η αλλαγή θα χρειαστεί πρώτα δοκιμές ασφαλείας για να αποφευχθεί η πλαστογραφία, κάτι που σημαίνει κόστος δισεκατομμυρίων γιεν που θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές.

 

 

 

Ακόμα όμως και αν συμφωνηθεί να προστεθεί ένα επιπλέον ψηφίο οι εταιρίες πρέπει επίσης να αποφασίσουν αν οι 300 εκατομμύρια 16ψηφιες κάρτες που ήδη κυκλοφορούν θα πρέπει και αυτές να αλλάξουν ή θα συνυπάρχουν με τις 17ψηφιες. 

Απόδοση από Guardian

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ