Κοσμος

Κορωνοϊός στη Γερμανία: Εξετάζεται το τετραήμερο στην εργασία

Ανακοινώθηκαν άλλα 1.427 νέα κρούσματα Covid-19 - Στους 230.048 οι επιβεβαιωμένοι φορείς του ιού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Υπουργείο Εργασίας στη Γερμανία εξετάζει την περίπτωση οι επιχειρήσεις να υιοθετήσουν το 4ήμερο λόγω κορωνοϊού - 1.427 νέες μολύνσεις Covid-19 σε 24 ώρες.

Το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι στη Γερμανία να δουλεύουν 4ήμερο λόγω κορωνοϊού έχει πέσει και πάλι στο τραπέζι, καθώς οι νέες μολύνσεις Covid-19 ολοένα και αυξάνονται.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 1.427 την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία έχει φθάσει τα 230.048. Το προηγούμενο 24ωρο πέθαναν 7 ασθενείς με κορωνοϊό, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 9.260.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γερμανία, η ιδέα να μειωθεί η εβδομάδα εργασίας στις τέσσερις ημέρες επανέρχεται στην επικαιρότητα σαν «φάρμακο» για να διατηρηθεί η απασχόληση κατά τη διάρκεια και μετά την άνευ προηγουμένου κρίση που έχει προκληθεί από τον κορωνοϊό.

Όμως, το ζήτημα για το 4ήμερο λόγω κορωνοϊού είναι πολύ αμφιλεγόμενο από την πλευρά των επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της ισχυρής συνδικαλιστικής ομοσπονδίας της μεταλλουργίας IG Metall, Γιεργκ Χόφμαν, είναι αυτός που άρχισε μια «εθνική» συζήτηση, προτείνοντας να θεσπιστεί ένα τέτοιο μέτρο για να προστατευτεί η απασχόληση, τη στιγμή που η καμπύλη της ανεργίας αυξάνεται στη χώρα, όπως και αλλού στον κόσμο.

Με τη σειρά του, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εργασίας, Χουμπέρτους Χάιλ δήλωσε την περασμένη Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 στον περιφερειακό δημοσιογραφικό όμιλο Funke πως «ένας μειωμένος χρόνος εργασίας με μερική μισθολογική αντιστάθμιση μπορεί να είναι ένα κατάλληλο μέτρο».

Η βασική ιδέα για το 4ήμερο στη Γερμανία λόγω κορωνοϊού είναι ότι, δουλεύοντας λιγότερο, οι μισθωτοί θα μοιραστούν καλύτερα έναν αριθμό θέσεων απασχόλησης που τείνει να μειωθεί.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ