Κοσμος

Boλιβία: Ο Έβο Μοράλες κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου

Δημοσίευση στον τοπικό Τύπο φωτογραφιών του πρώην προέδρου με ανήλικη κοπέλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
morales1.jpg
Έβο Μοράλες © EPA

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, που ζει εξόριστος στην Αργεντινή, κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βολιβίας κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πρώην προέδρου της χώρας, Έβο Μοράλες, για αποπλάνηση ανηλίκου και εμπόριο λευκής σαρκός, καθώς φέρεται να είχε σχέση με μια νεαρή γυναίκα, που ήταν ανήλικη την εποχή εκείνη. Σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο

Ο Μοράλες, που ζει εξόριστος στην Αργεντινή, δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε κάποιο σχόλιο. Η φερόμενη σχέση με την 19χρονη Ν.Μ. φέρεται να ξεκίνησε όταν ήταν ανήλικη. Ο υφυπουργός Γκουίντο Μελγκάρ είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου ότι οι φωτογραφίες, που ελήφθησαν από κινητό συγγενικού προσώπου της 19χρονης, την απεικονίζουν σε ταξίδια με τον πρώην πρόεδρο της Βολιβίας.

«Το περίεργο εν προκειμένω είναι ότι ήταν ανήλικη την εποχή εκείνη και για να ταξιδέψει ένα ανήλικο άτομο χρειάζεται τη συγκατάθεση των γονέων του».

Η κοπέλα ήταν 14 ετών όταν φέρεται να άρχισε να συνοδεύει τον Μοράλες σε ταξίδια του, σύμφωνα με το ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο EFE. O υφυπουργός πρόσθεσε ότι ερευνάται ο ρόλος που έπαιξε η οικογένεια της κοπέλας, για το πώς «επέτρεψε» στον Μοράλες να ταξιδεύει μαζί της ενώ ήταν ανήλικη.

Ο Μελγκάρε είπε ότι η κυβέρνηση της Βολιβίας δεν γνωρίζει που βρίσκεται η Ν.Μ. αλλά έχει στοιχεία ότι η οικογένειά της επισκέφθηκε την Αργεντινή όπου ζει ο Μοράλες. Σύμφωνα με την ποινική νομοθεσία της Βολιβίας η αποπλάνηση τιμωρείται με φυλάκιση από δύο έως έξι έτη και το εμπόριο λευκής σαρκός με 15ετή κάθειρξη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η νεαρή γυναίκα επιβεβαίωσε τη σχέση της με τον Μοράλες υποστηρίζοντας ότι τον γνώρισε όταν ήταν 16 ετών και ότι έγιναν ζευγάρι μόνον όταν ενηλικιώθηκε. Ο Μοράλες έχει απορρίψει μέχρι στιγμής όλες τις κατηγορίες εις βάρος του.

Ο Μοράλες έχει ήδη κατηγορηθεί για «τρομοκρατία» και «χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων» από την εισαγγελία της Βολιβίας. Στις αρχές Ιουλίου απέρριψε τις εις βάρος του αιτιάσεις κάνοντας λόγο για «παράνομη και αντισυνταγματική» δίωξη εις βάρος του. «Άλλη μια απόδειξη της συστηματικής καταδίωξης από την de facto κυβέρνηση. Σύντομα θα επιστρέψουν η δημοκρατία και το κράτος Δικαίου στη Βολιβία», είχε αναφέρει σε ανάρτησή του.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ