Κοσμος

Στο χειρουργείο ο Φάουτσι - Υπεβλήθη σε επέμβαση

Τι ανέφερε εκπρόσωπος του διάσημου λοιμωξιολόγου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο Άντονι Φάουτσι - Τι ανακοίνωσε εκπρόσωπος του διάσημου Αμερικανού λοιμωξιολόγου για την κατάσταση της υγείας του.

Στο χειρουργείο μπήκε ο Άντονι Φάουτσι, όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 εκπρόσωπος του διάσημου λοιμωξιολόγου στις ΗΠΑ.

Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο Άντονι Φάουτσι, πραγματοποιήθηκε στις φωνητικές χορδές.

Ειδικότερα, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων Άντονι Φάουτσι, ο γνωστότερος επιστήμονας στην ομάδα του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού, χειρουργήθηκε στις φωνητικές χορδές και αναρρώνει στο σπίτι του, εξήγησε μια εκπρόσωπός του. Ο Άντονι Φάουτσι είχε έναν πολύποδα στις φωνητικές χορδές, ο οποίος κρίθηκε απαραίτητο να αφαιρεθεί. Ο διάσημος Αμερικανός λοιμωξιολόγος θα εργαστεί τις επόμενες ημέρες από το σπίτι του και τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 θα επιστρέψει κανονικά στη δουλειά του.

Ο 79χρονος γιατρός και επιστήμονας είχε πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αφότου ξέσπασε η πανδημία κορωνοϊού, τον Ιανουάριο, δεν έχει πάρει ρεπό ούτε μία ημέρα, ενώ μείωνε όλο και περισσότερο τις ώρες που κοιμόταν -κάτι το οποίο επεσήμανε και σε «συνέντευξη» που του πήρε η Τζούλια Ρόμπερτς.

Επίσης, ο Άντονι Φάουτσι έχει επισημάνει αρκετές φορές ότι πάσχει από «χρόνια κόπωση», ωστόσο συνέχισε κανονικά τη δραστηριότητά του, τόσο στο Ινστιτούτο όσο και τον Λευκό Οίκο, ενώ σχεδόν καθημερινά δίνει συνεντεύξεις για την πανδημία κορωνοϊού.

Στις ΗΠΑ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν φθάσει τα 5.726.679 και οι νεκροί ασθενείς τους 176.911.

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ | 20.08.2020 © athensvoice.gr/koronoios

Οι γιατροί, μετά από επέμβαση στις φωνητικές χορδές, συνιστούν συνήθως στους ασθενείς τους να μιλούν όσο το δυνατόν λιγότερο για μερικές ημέρες, προκειμένου να διευκολύνουν την ανάρρωσή τους.

Η είδηση ότι ο Άντονι Φάουτσι μπήκε χειρουργείο στο πλαίσιο προγραμματισμένης επέμβασης στις φωνητικές χορδές για αφαίρεση πολύποδα, μεταδόθηκαν από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ