Κοσμος

Γερμανία: Υποχρεωτική με νόμο γίνεται η βόλτα για τους σκύλους

Νομοσχέδιο θα προβλέπει πως οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να βγάζουν τα κατοικίδια τους βόλτα τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα και για τουλάχιστον μία ώρα την κάθε φορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκύλος
Σκύλος © UNSPLASH

Ένα νομοσχέδιο που κάνει υποχρεωτική τη βόλτα με το σκυλί τους -2 φορές τη μέρα- για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στη Γερμανία

Στη Γερμανία, οι ιδιοκτήτες των σκύλων θα είναι σύντομα υποχρεωμένοι από τον νόμο να βγάζουν τα κατοικίδια τους για βόλτα, τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα.

Η υπουργός Γεωργίας, Γιούλια Κλέκνερ αποφάσισε να εισηγηθεί τον νέο νόμο βασιζόμενη σε στοιχεία που δείχνουν πως τα 9,4 εκατομμύρια σκυλιά στη χώρα δεν ασκούνται όσο θα έπρεπε. 

Σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, οι ιδιοκτήτες μάλιστα δεν θα μπορούν να αρκεστούν σε μία γρήγορη βόλτα κοντά στο σπίτι τους, αλλά θα πρέπει η κάθε βόλτα να διαρκεί τουλάχιστον μία ώρα.

Η Κλέκνερ είπε πως οι προτεινόμενοι κανονισμοί βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν πως οι σκύλοι χρειάζονται «αρκετή δραστηριότητα και περιβαλλοντικά ερεθίσματα». Πέρα από την υποχρεωτική βόλτα αναμένεται να απαγορεύεται ο σκύλος να μένει μόνος του στο σπίτι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας .

 Ο προτεινόμενος νόμος, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί τον επόμενο χρόνο έχει προκαλέσει  έντονη συζήτηση στη Γερμανία. Το κύριο ερώτημα είναι βέβαια πως θα ελέγχεται η εφαρμογή του. Σημειώνεται πως σχεδόν το 1/5 των νοικοκυριών στη Γερμανία έχει τουλάχιστον έναν σκύλο σαν κατοικίδιο. 

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείο Γεωργίας οι αρχές σε καθένα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια θα είναι υπεύθυνα για την εφαρμογή του νόμου. 

Πάντως η υπουργός δέχεται κριτική και ειρωνείες ακόμα και από στελέχη του κόμματος της. Όπως από τη βουλευτή του CDU Σάσκια Λούντβιγκ που αναφερόμενη στο κύμα καύσωνα που πλήττει την Γερμανία έγραψε στο Twitter πως αποκλείεται να βγάλει τον σκύλο της για τόση ώρα για βόλτα όταν η θερμοκρασία είναι στους 32 βαθμούς Κελσίου. 

Απόδοση από Guardian

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ