- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γερμανία: Υποχρεωτική με νόμο γίνεται η βόλτα για τους σκύλους
Νομοσχέδιο θα προβλέπει πως οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να βγάζουν τα κατοικίδια τους βόλτα τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα και για τουλάχιστον μία ώρα την κάθε φορά
Ένα νομοσχέδιο που κάνει υποχρεωτική τη βόλτα με το σκυλί τους -2 φορές τη μέρα- για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στη Γερμανία
Στη Γερμανία, οι ιδιοκτήτες των σκύλων θα είναι σύντομα υποχρεωμένοι από τον νόμο να βγάζουν τα κατοικίδια τους για βόλτα, τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα.
Η υπουργός Γεωργίας, Γιούλια Κλέκνερ αποφάσισε να εισηγηθεί τον νέο νόμο βασιζόμενη σε στοιχεία που δείχνουν πως τα 9,4 εκατομμύρια σκυλιά στη χώρα δεν ασκούνται όσο θα έπρεπε.
Σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, οι ιδιοκτήτες μάλιστα δεν θα μπορούν να αρκεστούν σε μία γρήγορη βόλτα κοντά στο σπίτι τους, αλλά θα πρέπει η κάθε βόλτα να διαρκεί τουλάχιστον μία ώρα.
Η Κλέκνερ είπε πως οι προτεινόμενοι κανονισμοί βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν πως οι σκύλοι χρειάζονται «αρκετή δραστηριότητα και περιβαλλοντικά ερεθίσματα». Πέρα από την υποχρεωτική βόλτα αναμένεται να απαγορεύεται ο σκύλος να μένει μόνος του στο σπίτι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας .
Ο προτεινόμενος νόμος, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί τον επόμενο χρόνο έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στη Γερμανία. Το κύριο ερώτημα είναι βέβαια πως θα ελέγχεται η εφαρμογή του. Σημειώνεται πως σχεδόν το 1/5 των νοικοκυριών στη Γερμανία έχει τουλάχιστον έναν σκύλο σαν κατοικίδιο.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείο Γεωργίας οι αρχές σε καθένα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια θα είναι υπεύθυνα για την εφαρμογή του νόμου.
Πάντως η υπουργός δέχεται κριτική και ειρωνείες ακόμα και από στελέχη του κόμματος της. Όπως από τη βουλευτή του CDU Σάσκια Λούντβιγκ που αναφερόμενη στο κύμα καύσωνα που πλήττει την Γερμανία έγραψε στο Twitter πως αποκλείεται να βγάλει τον σκύλο της για τόση ώρα για βόλτα όταν η θερμοκρασία είναι στους 32 βαθμούς Κελσίου.
Απόδοση από Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.