Κοσμος

Ιταλία - Κορωνοϊός: Στα 35 έτη ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων

Έκκληση από τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας κατά του ιού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία: Στα 35 έτη ο μέσος όρος την τελευταία εβδομάδα - Σε προληπτική καραντίνα τουρίστες στη Σαρδηνία.

Στα 35 έτη μειώθηκε ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία τις τελευταίες 7 ημέρες.

Αυτό ανακοίνωσαν την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Ιταλία, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του ιού.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι επιβεβαιώθηκαν 403 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία σε μια ημέρα. Ένα 24ωρο νωρίτερα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων φορέων Covid-19 στην Ιταλία ήταν 320.

Η αύξηση οφείλεται, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερα τεστ για τον κορωνοϊό σε σχέση με ένα 24ωρο νωρίτερα. Πέντε νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 καταγράφηκαν σε μια ημέρα στην Ιταλία.

Συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην ευρωπαϊκή χώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 254.636 κρούσματα κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία έχουν φθάσει τους 35.405.

Στους 35.405 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία |18.08.2020 © athensvoice.gr/koronoios

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Προληπτικά σε καραντίνα εκατοντάδες τουρίστες στη Σαρδηνία - Τι συνέβη 

Εν τω μεταξύ στη Σαρδηνία υπάλληλος τουριστικής επιχείρησης διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα 470 τουρίστες να υποβληθούν σε τεστ.

Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, απαγορεύεται να αναχωρήσουν από το νησί. Δυο παραθεριστές προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος, στο τοπικό αεροδρόμιο, ωστόσο οι αρχές τους εντόπισαν και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους, όπου και παραμένουν προληπτικά σε καραντίνα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ