Κοσμος

Αίγυπτος: Η Βουλή ενέκρινε τη συμφωνία με Ελλάδα για ΑΟΖ

Η ολομέλεια υπερψήφισε τη συμφωνία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πριν λίγες μέρες η αιγυπτιακή προεδρία είχε χαρακτηρίσει ιστορική εξέλιξη στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών τη συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ

Μετά την επικύρωση της συμφωνίας Ελλάδας - Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ από επιτροπή της αιγυπτιακής Βουλής, τη Δευτέρα, σήμερα η συμφωνία ψηφίστηκε και από την ολομέλεια του κοινοβουλίου της χώρας.

Την είδηση  γνωστοποίησε το μέλος του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου Tarek El Khouly, αναφέροντας στο Twitter: «Πριν από λίγο ψηφίσαμε στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Οι Αιγύπτιοι εγκρίναμε την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο. Τους χαιρετισμούς μας στην επί των Εξωτερικών ηγεσία γι αυτή την ιστορική συμφωνία "στα μούτρα" των φιλοδοξιών των πειρατών της Μεσογείου».

Πριν λίγες μέρες η αιγυπτιακή προεδρία είχε χαρακτηρίσει ιστορική εξέλιξη στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών τη συμφωνία. 

«Η συμφωνία συμβάλλει στην επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δίνοντας στην Αίγυπτο και την Ελλάδα τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους τους για την επίτευξη των συμφερόντων των δύο φίλων λαών», είχε τονίσει ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας πρέσβης Μπάσαμ Ράντ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ