- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προειδοποίηση ΠΟΥ: Να σταματήσει ο «εμβολιαστικός εθνικισμός»
Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ανοσία της αγέλης
Κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είναι όλοι», τόνισε ο ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ζητώντας να σταματήσει ο «εμβολιαστικός εθνικισμός»
Οι χώρες που βάζουν τα δικά τους συμφέροντα πάνω από αυτά των άλλων στην προσπάθειά τους να προμηθευτούν ένα πιθανό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού επιδεινώνουν την πανδημία, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.
«(Το να ενεργούμε) στρατηγικά και σε παγκόσμιο επίπεδο είναι στην πραγματικότητα προς το εθνικό συμφέρον κάθε χώρας. Κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είναι όλοι», τόνισε ο Τέντρος ζητώντας να σταματήσει ο «εμβολιαστικός εθνικισμός».
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ πρόσθεσε ότι έχει στείλει επιστολή σε όλες τις χώρες μέλη του οργανισμού με την οποία τους ζητεί να συμμετάσχουν στον μηχανισμό COVAX ο οποίος έχει στόχο να διασφαλίσει παγκοσμίως την άμεση, δίκαιη και ίση πρόσβαση σε εμβόλιο κατά της covid-19.
Από την πλευρά του ο ανώτερος σύμβουλος του ΠΟΥ Μπρους Έιλγουορντ συνέστησε σήμερα σε όλες τις χώρες να εφαρμόσουν φέτος ένα ευρύ πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της γρίπης προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος επιπλοκών από ενδεχόμενη μόλυνση από κορωνοϊό.
Εξάλλου η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία βαν Κέρκοβ σχολίασε ότι οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού φαίνεται να έχει αναπτύξει αντισώματα κατά του κορωνοϊού, εξηγώντας ότι οι ειδικοί ακόμη μαθαίνουν πόσο ισχυρή είναι η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων στον SARS-CoV-2 και πόσο καιρό διαρκεί.
Επιπλέον η βαν Κέρκοβ σχολίασε ότι, αν ο κορονοϊός κυκλοφορεί στην κοινότητα, είναι πιθανό να εισέλθει και στα σχολεία. Παράλληλα κάλεσε τους ανθρώπους να αποφεύγουν τον συνωστισμό, εφόσον αυτό είναι δυνατό, αν και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να κατηγορούμε αυτούς που «θέλουν να ζήσουν κανονικές ζωές».
Ωστόσο η επιδημιολόγος του ΠΟΥ υπογράμμισε ότι οι νέοι δεν είναι ανίκητοι από την covid-19: «Βλέπουμε νέους ανθρώπους να καταλήγουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Νέοι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτόν τον ιό».
Σε ό,τι αφορά την ανοσία αγέλης ο Μάικλ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων του ΠΟΥ, σχολίασε ότι «δεν είναι η λύση που θα πρέπει να αναζητούμε για να σωθούμε» από την covid-19, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως είμαστε πολύ μακριά» από το να επιτύχουμε ανοσία αγέλης.
Περισσότεροι από 21,9 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και 772.647 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καμιά ανοχή από το υπουργείο δικαιοσύνης για απειλές κατά του προέδρου
Η συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής είναι «σήμερα πιο σημαντική από ποτέ», υποστήριξε
Drone εντόπισε ηλικιωμένη κοντά στο Λίμαν - Ρομπότ τη μετέφερε σε ασφαλές σημείο εν μέσω πυρών
«Δεν ξέρει τι λέει» όταν μιλάει για το Ιράν, η αντίδραση Τράμπ για τον γερμανό Καγκελάριο
Μασκ εναντίον Άλτμαν στη μεγάλη σύγκρουση για την τεχνητή νοημοσύνη
Μάχη για τα 2 τρισ. ευρώ και αντιπαράθεση για δαπάνες, φόρους και αποπληρωμή χρέους
Σύμφωνα με αυτές ο «Τραμπ σκηνοθετεί ο ίδιος τις απόπειρες δολοφονίας του»
Αύξηση στο 1,27% του ΑΕΕ, νέοι πόροι και έμφαση σε άμυνα, συνοχή και ανταγωνιστικότητα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προτείνει τετ α τετ στο Μπερεχόβε, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων
Οι ήχοι κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής κάνουν κάποιους χώρους ιδιαίτερα τρομακτικούς
Η Τεχεράνη σταματά τις εξαγωγές χάλυβα - Πλήγμα στη βιομηχανία μετά από επιδρομές
Είχαν διακινήσει και υλικό παιδικής πορνογραφίας
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.