Κοσμος

Αστυνομικός στη Γερμανία πατά ανήλικο στον λαιμό: Σκληρές εικόνες

Σάλος μετά την προβολή του βίντεο από γερμανικά ΜΜΕ - Ξεκίνησε έρευνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός στη Γερμανία βάζει το γόνατο στον λαιμό ανηλίκου - Η βίαιη προσαγωγή που προκάλεσε κατακραυγή
Αστυνομικός στη Γερμανία βάζει το γόνατο στον λαιμό ανηλίκου - Η βίαιη προσαγωγή που προκάλεσε κατακραυγή @binwiederdabro/Twitter

Έρευνα στη Γερμανία για τον αστυνομικό που γονατίζει στον λαιμό ανηλίκου - Κύμα οργής για τη βίαιη προσαγωγή - Προσοχή, σκληρές εικόνες.

Σάλος προκλήθηκε στη Γερμανία από το βίντεο που δείχνει αστυνομικό να πατά στον λαιμό ανήλικο κατά τη διάρκεια προσαγωγής.

Οι εικόνες με τον αστυνομικό στη Γερμανία που ακινητοποιεί τον ανήλικο, γονατίζοντας στον λαιμό του, ξύπνησαν μνήμες από την υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Ο βίαιος θάνατος του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν προκάλεσε ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού στις ΗΠΑ. Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται δύο αστυνομικοί στη Γερμανία. Ο ένας με το γόνατό του πιέζει αρχικά το κεφάλι του υπόπτου προτού γονατίσει στον λαιμό του, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονται. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ντίσελντορφ στη δυτική Γερμανία, το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020.

Ο Χέρμπερτ Ρέουλ, ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Ντίσελντορφ, δήλωσε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 στο τηλεοπτικό δίκτυο WDR πως σοκαρίστηκε όταν είδε τις εικόνες και έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα.

Γερμανός αστυνομικός πιέζει με το γόνατό του το κεφάλι ανηλίκου - Τι υποστηρίζει η γερμανική αστυνομία στο Ντίσελντορφ

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η αστυνομία του Ντίσελντορφ αναφέρει πως ο νεαρός επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών, όταν εκείνοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα χούλιγκαν σε ένα κοντινό εστιατόριο, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην προσαγωγή του προτού κρατήσουν τα στοιχεία του και τον στείλουν στους κηδεμόνες του.

«Το βίντεο εξετάζεται ενδελεχώς αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο έγινε η παρέμβαση της αστυνομίας» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- πως της έρευνας ηγούνται αστυνομικοί από διπλανή πόλη προκειμένου να διασφαλιστεί η αμεροληψία.

Η ταυτότητα του νεαρού δεν έχει αποκαλυφθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν έπαιξε κάποιο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε η αστυνομία. Επιπλέον, δεν έχει γίνει σαφές εάν ο νέος τραυματίστηκε κατά το περιστατικό.

(Προσοχή, σκληρές εικόνες)

Η νομοθεσία επιτρέπει στη γερμανική αστυνομία να ακινητοποιεί έναν ύποπτο, γονατίζοντας στο κεφάλι του, όχι στον λαιμό του, επεσήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της συνδικαλιστικής ένωσης αστυνομικών στο WDR.

«Είναι πλήρως ακατανόητο το γεγονός πως αν και αυτός ο νεαρός άνδρας βρίσκεται ήδη ακινητοποιημένος στο έδαφος, ο αστυνομικός συνεχίζει να πιέζει με το γόνατό του το κεφάλι και τον λαιμό του» κατήγγειλε η Βερένα Σάφερ του κόμματος των Πρασίνων. «Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί» συμπλήρωσε για τον Γερμανό αστυνομικό που γονατίζει στον λαιμό του ανηλίκου στην πόλη Ντίσελντορφ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ