Κοσμος

Ο Τραμπ «παρακολουθεί στενά» τις εξελίξεις στη Λευκορωσία

Διαδηλωτές στη χώρα ζητούν εδώ και μέρες την αποχώρηση του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τράμπ
Ντόναλντ Τράμπ © EPA/SHAWN THEW

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε σήμερα τις εξελίξεις με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις Λευκορωσία κάνοντας λόγο για «φρικτή κατάσταση»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση στη Λευκορωσία.

Στη χώρα υπάρχουν εδώ και μέρες μεγάλες διαδηλώσεις, με τους διαδηλωτές να ζητούν  την αποχώρηση του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές της 9ης Αυγούστου.


Η Ουάσινγκτον έχει ήδη ζητήσει να γίνουν σεβαστές οι «ελευθερίες» των διαδηλωτών της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και προέτρεψε την κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο με τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

«Είναι μια φρικτή κατάσταση», είπε ο Τραμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στους κήπους του Λευκού Οίκου, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν. «Θα παρακολουθήσουμε πολύ στενά» τις εξελίξεις, πρόσθεσε, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Την Κυριακή, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην ογκώδη διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας, την οποία κάλεσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια. Δήλωσε μάλιστα έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη και να κυβερνήσει τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ