Κοσμος

Κορωνοϊός στην Ισπανία: Πάνω από 2.900 νέα κρούσματα σε μια μέρα

Ο υψηλότερος αριθμός μετά την άρση του lockdown

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανακοινώθηκαν 2.935 νέες μολύνσεις Covid-19 στην Ισπανία το τελευταίο 24ωρο - Τα περισσότερα νέα κρούσματα σε μια ημέρα μετά την άρση του lockdown.

Περισσότερα από 2.900 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσαν οι αρχές στην Ισπανία.

Ειδικότερα, η Ισπανία κατέγραψε 2.935 νέες μολύνσεις την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 -ο υψηλότερος αριθμός μετά τη λήξη του lockdown.

Παρόλο που ο συγκεκριμένος αριθμός είναι μεγαλύτερος από τα 1.690 που καταγράφηκαν μια ημέρα νωρίτερα, οι αξιωματούχοι επιμένουν πως η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ισπανία παραμένει διαχειρίσιμη.

Η περιφέρεια της Μαδρίτης, η οποία δεν έδωσε την Τετάρτη 12 Απριλίου 2020 στοιχεία λόγω τεχνικών δυσκολιών, παραμένει πρώτη με 842 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, ενώ ακολουθεί η Χώρα των Βάσκων με 545 κρούσματα.

«Ο αριθμός των γνωστών κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται στην Ισπανία, όμως είναι μια ελαφριά αύξηση που επιτρέπει την εφαρμογή μέτρων ελέγχου» είπε σε δημοσιογράφους ο συντονιστής εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων Φερνάντο Σιμόν, επισημαίνοντας πως οι τοπικές αναζωπυρώσεις δεν ισοδυναμούν με ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων που πολλοί αναμένουν το Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μισοί από τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί, δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα.

Με τα νέα στοιχεία, το σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ισπανία ανέρχεται σε 337.334. Το Υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε επίσης ότι 70 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 7 ημέρες, με το σύνολο των θανάτων από επιπλοκές που συνδέονται με τη νόσο Covid-19 να βρίσκεται πλέον στους 28.605.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ