Κοσμος

Ερντογάν: Καλώ την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας

Προανήγγειλε πως θα έχει επικοινωνία με Άνγκελα Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ - Έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από την Ελλάδα «να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας» στην Ανατολική Μεσόγειο

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε συνέλευση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος AKP πριν από λίγα λεπτά.

Η επικοινωνία θα έχει ως αντικείμενο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην ομιλία του ο Ερντογάν κάλεσε σε διάλογο τη χώρα μας, άλλα έκανε λόγο και για «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα. 

 

 

«Καλώ την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας. Την καλώ να βρεθεί μια φόρμουλα win-win και για τις δύο πλευρές. Την καλώ να σεβαστεί τα δικαιώματα της “τουρκικής” μειονότητας σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και αυτό είναι ένα ζήτημα που θα θέσω και στις σημερινές συνομιλίες», είπε ο Ερντογάν στη συνέλευση.

Κυριάκος Μητσοτάκης για Oruc Reis και Τουρκία: Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη

Σε μαγνητοσκοπημένο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις νέες προκλήσεις από την Τουρκία και το Oruc Reis που βρισκόταν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο έκτακτο διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται. Και για αυτό ακριβώς και δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς. Ούτε, όμως, και ανέχεται προκλητικές ενέργειες (...) Δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που πρώτοι θα οξύνουμε τα πράγματα. Όμως, η αυτοσυγκράτηση είναι μόνο η μία όψη της ισχύος μας» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» από τη στιγμή που στην περιοχή συγκεντρώνονται ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ