Κοσμος

Τρένο εκτροχιάστηκε στη Σκωτία - Τρεις νεκροί

Το έδαφος υπέστη καθίζηση λόγω της έντονης βροχόπτωσης - Πρώτες εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτροχιασμός τρένου στη Σκωτία με τρεις νεκρούς
Εκτροχιασμός τρένου στη Σκωτία με τρεις νεκρούς © Pixabay

Τρεις νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου στη Σκωτία - Όλα τα νεότερα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι υπάρχουν νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου στη Σκωτία. Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των νεκρών είναι και ο μηχανοδηγός του τρένου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό τρένου στη βορειοανατολική Σκωτία.

Άλλοι έξι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, αλλά τα τραύματά τους δεν κρίνονται σοβαρά. «Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των τραυματιοφορέων μας, επιβεβαιώνουμε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Ο εκτροχιασμός του τρένου στη Σκωτία σημειώθηκε σε δασική περιοχή, στο τέλος της κοιλάδας κοντά στο Στοουνχέιβεν και νότια από το Αμπερντίν. Το τρένο της ScotRail εκτροχιάστηκε λόγω καθίζησης του εδάφους, που προκλήθηκε από την έντονη βροχόπτωση.

Δύο ελικόπτερα-ασθενοφόρα και 30 οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης (μεταξύ των οποίων ασθενοφόρα και πυροσβεστικά) έσπευσαν στο σημείο. Το δύσβατο σημείο της περιοχής όπου σημειώθηκε ο εκτροχιασμός του τρένου δυσκόλεψε το έργο των διασωστών. Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για ένα «πολύ σοβαρό συμβάν» και εξέφρασε τη λύπη του.

Το BBC μετέδωσε πως η αμαξοστοιχία αποτελείτο από δύο μηχανές, μία εμπρός και μία πίσω, και τέσσερα βαγόνια με επιβάτες. Η μηχανή στο μπροστινό μέρος και τρία από τα βαγόνια εκτροχιάστηκαν και βρίσκονται κοντά στην όχθη ενός ποταμού.

Ο εκτροχιασμός του τρένου στη Σκωτία, που είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Αυγούστου 2020.

Stonehaven trail derailment: Footage of scene in Scotland

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ