Κοσμος

Νέο βίντεο με το Oruc Reis - Περικυκλωμένο από 5 πολεμικά πλοία

Αναρτήθηκε στα social media από το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Oruc Reis συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες
Το Oruc Reis συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες @tcsavunma/Twitter

Δείτε το βίντεο με το Oruc Reis να συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες - Για «Γαλάζια Πατρίδα» κάνει λόγο το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Στη δημοσιότητα έδωσε η Τουρκία ένα νέο βίντεο με το Oruc Reis να συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Το νέο βίντεο με το Oruc Reis, συνοδεία μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, αναρτήθηκε στα social media.

Στο μήνυμά του το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κάνει λόγο για «Γαλάζια Πατρίδα», ξεκαθαρίζοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Γαλάζιας μας Πατρίδας μέχρι τέλους».

«Εμπνευσμένοι από την ένδοξη ιστορία μας, την αγάπη και την εμπιστοσύνη του έθνους μας, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατέψουμε όλων των ειδών τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Γαλάζιας μας Πατρίδας μέχρι τέλους. Η κληρονομιά μας είναι η Γαλάζια Πατρίδα μας» αναφέρει ολόκληρο το μήνυμα στο νέο βίντεο που δείχνει το Oruc Reis να συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Και πάλι, πάντως, δεν αναφέρεται ούτε ο χρόνος ούτε ο τόπος όπου καταγράφηκε το βίντεο με το Oruc Reis και δεν αποκλείεται να εντάσσεται στη συνεχιζόμενη τουρκική προπαγάνδα.

 

Χουλουσί Ακάρ για Oruc Reis: Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο χωρίς την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

Νωρίτερα, σε νέα του τοποθέτηση ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ξεκαθάρισε ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία».

Σχολιάζοντας τις κινήσεις του σεισμογραφικού σκάφους Oruc Reis που εξακολουθεί να πλέει ενός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είπε: «Το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο».

Και πρόσθεσε: «Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο».

Τουρκικά πολεμικά πλοία συνοδεύουν το Oruc Reis
Τουρκικά πολεμικά πλοία συνοδεύουν το Oruc Reis @tcsavunma/Twitter

Και πρόσθεσε: «Στην Aνατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ