Κοσμος

Ακάρ: Κανένα σχέδιο χωρίς την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο

«Είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε τη "Γαλάζια Πατρίδα" μας», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χουλουσί Ακάρ
Χουλουσί Ακάρ © EPA/ STR

O Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την πορεία του Oruc Reis

«Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία» διεμήνυσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ .

Σχολίασε επίσης τις κινήσεις του σεισμογραφικού σκάφους Oruc Reis που εξακολουθεί να πλέει ενός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Ακάρ αναφέρει πως «το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας».

Αναλυτικά το μήνυμα του Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

» Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ