Κοσμος

Βηρυτός: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και δακρυγόνα

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο κοινοβούλιο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σήμερα στη Βηρυτό ύστερα από την τεράστια έκρηξη της Τρίτης που συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Λιβάνου

Η Βηρυτός θρηνεί ακόμα τους νεκρούς της μετά την τεράστια έκρηξη της Τρίτης.

Αρκετοί Λιβανέζοι έχουν θυμώσει με την αντίδραση της κυβέρνησης τους, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και ανικανότητα. Διαδήλωσαν σήμερα και κάλεσαν τις ξένες χώρες να ανατρέψουν τους ηγέτες του Λιβάνου και να κυβερνήσουν τη χώρα.


Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης για μία διαδήλωση, ώστε να ασκήσουν κριτική στη διαχείριση της μεγαλύτερης έκρηξης στην ιστορία της Βηρυτού, από την παρούσα κυβέρνηση του Λιβάνου.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ξύλινες κρεμάλες με θηλιές και ένα πανό έγραφε: «Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε».


Όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters, οι αστυνομικές δυνάμεις στο Λίβανο έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών, που προσπάθησαν να περάσουν από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα και να μπουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, στο κέντρο της Βηρυτού.

 

 

Η έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου στοίχισε τη ζωή σε 154 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 5.000 άνθρωποι. Το ωστικό κύμα κατέστρεψε ένα τμήμα της Βηρυτού.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ