Κοσμος

Χάβρη: Αγωνία για την ομηρία σε τράπεζα - Ποιος είναι ο ένοπλος

Γνωστός της γαλλικής αστυνομίας με ισλαμιστικούς δεσμούς - Κρατά πλέον μόνο έναν όμηρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θρίλερ με υπόθεση ομηρίας σε τράπεζα στη Γαλλία
Θρίλερ με υπόθεση ομηρίας σε τράπεζα στη Γαλλία © EPA/YOAN VALAT

Χωρίς τέλος το θρίλερ με την ομηρία σε τράπεζα στη Γαλλία - Ο ένοπλος παραμένει ταμπουρωμένος σε υποκατάστημα στη Χάβρη - Κρατά πλέον έναν όμηρο μόνο.

Κορυφώνεται η αγωνία για την ομηρία σε τράπεζα στη Γαλλία. Ένοπλος παραμένει «ταμπουρωμένος» σε τράπεζα στη Χάβρη.

Ο 34χρονος δράστης, ο οποίος συνεχίζει να κρατά ομήρους σε τράπεζα στη Γαλλία, πιστεύεται ότι έχει ισλαμιστικούς δεσμούς.

Αυτό δήλωσαν δύο υψηλόβαθμα στελέχη του σωματείου των αστυνομικών υπαλλήλων, με την πληροφορία αυτή, όμως, να μην έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή μέχρι στιγμής. Το ένα από τα δύο στελέχη, μάλιστα, είπε ότι ο 34χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία και βρισκόταν στη λίστα των υπό παρακολούθηση υπόπτων. «Τον ταυτοποιήσαμε. Είναι στη λίστα επιτήρησης. Γνωρίζουμε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και ότι πάσχει από σοβαρό ψυχιατρικό νόσημα» ανεφερε ο Ιβ Λεφέμπρ, ο επικεφαλής του αστυνομικού συνδικάτου SGP, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Άλλη πηγή της γαλλικής αστυνομίας είπε ότι ο ένοπλος στηρίζει τον παλαιστινιακό αγώνα και θέλει να καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στην Παλαιστίνη.

Το βράδυ της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020 έγινε γνωστό ότι ο 34χρονος κρατάει πλέον μόνο έναν όμηρο, έχοντας αφήσει ελεύθερους τους 5 από τους έξι συνολικά.

Η ομηρία σε υποκατάστημα της τράπεζας Bred, στο ισόγειο μιας 6ώροφης πολυκατοικίας συνεχίζεται. Διαπραγματευτής της αστυνομίας παραμένει στο σημείο. Η γαλλική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν στη Λεωφόρο Στρασβούργου, στο κέντρο της πόλης.

France: Armed man takes hostages at bank in Le Havre

Η Χάβρη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση ομηρίας σε τράπεζα, είναι μια πόλη 170.000 κατοίκων και απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού. Ο δήμαρχός της είναι ο Εντουάρ Φιλίπ, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας που παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις αρχές Ιουλίου.

France: Police on scene after armed man takes hostages at bank in Le Havre

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ