Κοσμος

Νύφη στη Βηρυτό: Δεν ήξερα αν θα πεθάνω και πώς θα πεθάνω (video)

Την παρέσυρε το ωστικό κύμα από την καταστροφική έκρηξη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ντυμένη με το νυφικό της η 29χρονη Λιβανέζα νύφη χαμογελούσε και πόζαρε για το βίντεο του γάμου της, όταν παρασύρθηκε από το ωστικό κύμα της έκρηξης

Τον γύρο του κόσμου έκανε το βίντεο με τη νύφη να φωτογραφίζεται σε δρόμο της Βηρυτού, και να παρασύρεται από το ωστικό κύμα που προκλήθηκε από τη φονική έκρηξη. Στην κάμερα φαίνονται σκηνές Αποκάλυψης: Σπασμένα τζάμια παντού, αναποδογυρισμένα αντικείμενα και ανθρώπους να τρέχουν.

Ο φωτογράφος είπε αργότερα ότι αντιλήφθηκε την πρώτη έκρηξη αλλά καθώς ακούστηκε από πολύ μακριά συνέχισε να φωτογραφίζει τη νύφη, όταν ξαφνικά μία δεύτερη έκρηξη συνέτριψε την πόλη.

«Προετοιμαζόμουν για την ημέρα του γάμου μου εδώ και δύο εβδομάδες. ήμουν πολύ χαρούμενη σαν όλα τα κορίτσια. "Παντρεύομαι". Οι γονείς θα ήταν χαρούμενοι να με δουν στο νυφικό μου, θα έμοιαζα με πριγκίπισσα. Τι έγινε κατά τη διάρκεια της έκρηξης εδώ δεν υπάρχει τρόπος να το περιγράψω. Ήμαστε σοκαρισμένοι» είπε η 29χρονη Israa Seblani, γιατρός στο επάγγελμα , η οποία μένει στις ΗΠΑ και πήγε στον Λίβανο για τον γάμο της. «Δεν ήξερα αν θα πεθάνω και πώς θα πεθάνω» συνέχισε.

«Περπατούσαμε τριγύρω και ήταν πραγματικά λυπηρό το θέαμα. Είμαστε ακόμα σε κατάστση σοκ» είπε ο Ahmad Subeih, ο γαμπρός. «Είχαμε κατέβει στην πλατεία για να βγάλουμε φωτογραφίες όταν συνέβη η έκρηξη. Όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, τα πάντα ήταν κατεστραμμένα».

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού ανεβαίνει σε τουλάχιστον 145 ανθρώπους και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι θα αυξηθεί, ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται τουλάχιστον σε 5.000.

Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται και τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς στέγη καθώς το ωστικό κύμα κατέστρεψε τις προσόψεις κτιρίων, εκσφενδόνισε έπιπλα στους δρόμους και έσπασε τζάμια παραθύρων σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων στην ενδοχώρα.

Συγγενείς αγνοουμένων συγκεντρώθηκαν κοντά στο λιμάνι αναζητώντας πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους, εν μέσω αυξανόμενη λαϊκής οργής για τις αρχές που επέτρεψαν να παραμείνει αποθηκευμένη για χρόνια μια τεράστια ποσότητα εκρηκτικών υλών σε αποθήκη στο λιμάνι κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.

Ο πρωθυπουργός Χασάν Ντίαμπ κήρυξε σήμερα τριήμερο πένθος για τα θύματα της έκρηξης, της πλέον καταστροφικής που έχει πλήξει ποτέ τη Βηρυτό, μια πόλη φοβισμένη ακόμα από τον εμφύλιο πόλεμο πριν από τρεις δεκαετίες και η οποία έχει κλονιστεί από την οικονομική κατάρρευση και την αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ