Κοσμος

Έκρηξη στη Βηρυτό: Νοσοκόμα έσωσε τρία νεογέννητα μωρά (εικόνα)

«Παρατήρησα τη ψυχραιμία της, η οποία ερχόταν σε αντιπαραβολή με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μία νοσοκόμα που κρατούσε στην αγκαλιά της τρία νεογέννητα μωρά συνάντησε στο νοσοκομείο της Βηρυτού λίγη ώρα μετά την έκρηξη ο φωτορεπόρτερ Bilal Jawich.

Πάνω στην εικόνα μίας νοσοκόμας να προσπαθεί να σώσει τρία μωρά που μόλις έχουν έρθει στον κόσμο έπεσε ο φωτορεπόρτερ Bilal Jawich λίγη ώρα μετά την έκρηξη στη Βηρυτό.

Την ώρα που όλοι έτρεχαν πανικόβλητοι, ο Jawich κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο της Βηρυτού όπου και συνάντησε τη νοσοκόμα.

«Η επαγγελματική συνείδησή μου με οδήγησε στο νοσοκομείο, όπως εξήγησε ο Jawich και πρόσθεσε:

«Έμεινα έκπληκτος όταν είδα μία νοσοκόμα να κρατά τρία νεογέννητα. Παρατήρησα τη ψυχραιμία της, η οποία ερχόταν σε αντιπαραβολή με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Κοντά στο σημείο βρέθηκαν συνολικά επτά νεκροί και τραυματίες, «ωστόσο, η νοσοκόμα έμοιαζε σαν να είχε μία μυστική δύναμη που της έδινε αυτοσυγκράτηση και την ικανότητα να σώζει μωρά» τόνισε ο Jawich

Η νοσοκόμα τον ενημέρωσε αργότερα πως είχε πέσει λιπόθυμη μετά την έκρηξη και αμέσως μόλις συνήλθε «βρέθηκε να κρατά τα τρία μωρά».

​Να σημειωθεί πως από τις εκρήξεις στη λιβανέζικη πρωτεύουσα έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 135 άτομα, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 5.000. Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας, δεκάδες είναι οι πολίτες που αγνοούνται.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ