Κοσμος

Ιερέας σε εκκλησία στη Βηρυτό τρέχει να σωθεί μετά την έκρηξη

Αναγκάζεται να διακόψει τη λειτουργία, ενώ η εκκλησία αρχίζει να καταρρέει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιερέας σε εκκλησία στη Βηρυτό διακόπτει τη λειτουργία και τρέχει να σωθεί μετά την ισχυρή έκρηξη
Ιερέας σε εκκλησία στη Βηρυτό διακόπτει τη λειτουργία και τρέχει να σωθεί μετά την ισχυρή έκρηξη © YouTube/Guardian

Η στιγμή που ιερέας στη Βηρυτό τρέχει να σωθεί μετά την ισχυρή έκρηξη - Διακόπτει τη λειτουργία και φεύγει πανικόβλητος ενώ γύρω του πέφτουν αντικείμενα.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει ιερέα σε εκκλησία στη Βηρυτό να διακόπτει τη λειτουργία και να τρέχει να σωθεί μετά την τρομακτική έκρηξη.

Οι νεκροί από την έκρηξη στη Βηρυτό έχουν φθάσει τους 135 και υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες. Περισσότεροι από 5.000 οι τραυματίες, με 5 Έλληνες ανάμεσά τους.

Τουλάχιστον 300.000 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές και αρκετές είναι πλέον μη κατοικήσιμες. Οι άστεγοι υπολογίζονται σε 100.000 με 150.000, την ώρα που το κόστος των ζημιών από την έκρηξη στη Βηρυτό εκτιμάται πως θα φθάσει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Και όλα αυτά σε μια χώρα που πλήττεται εδώ και καιρό από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές αναταραχές.

Καθώς το λιμάνι στη Βηρυτό, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, ήταν η βασική πύλη εισόδου και αποθήκευσης βασικών διατροφικών αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης, εκφράζονται φόβοι ότι θα προκληθεί επισιτιστικό πρόβλημα στον Λίβανο, ο οποίος εισάγει το 80% των σιτηρών για τα 6 εκατομμύρια κατοίκους του.

Οι αρχές στον Λίβανο ανακοίνωσαν ότι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, χημικού λιπάσματος που μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή βομβών, ήταν αποθηκευμένα επί 6 χρόνια στο λιμάνι χωρίς οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας. «Είναι αμέλεια» δήλωσε επίσημη πηγή στο Reuters, προσθέτοντας πως το θέμα της ασφαλούς αποθήκευσης είχε τεθεί επί τάπητος σε πολλές επιτροπές και δικαστές, ωστόσο «τίποτα δεν έγινε» προκειμένου να εκδοθεί μια εντολή απομάκρυνσης ή καταστροφής του εξαιρετικά εύφλεκτου υλικού.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατ' οίκον περιορισμό έχουν τεθεί όλοι οι αξιωματούχοι που ήταν υπεύθυνοι για τις αποθήκες με το νιτρικό αμμώνιο και την ασφάλεια στο λιμάνι της Βηρυτού, όπου και σημειώθηκε η τρομακτική έκρηξη.

Η στιγμή που ο ιερέας σε εκκλησία στη Βηρυτό τρέχει να σωθεί μετά την έκρηξη

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο Guardian στα social media φαίνεται ένας ιερέας σε εκκλησία στη Βηρυτό την ώρα που χοροστατεί.

Ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν, το έδαφος σείεται και διάφορα αντικείμενα αρχίζουν να πέφτουν. Ο ιερέας αναγκάζεται να διακόψει τη λειτουργία και τρέχει πανικόβλητος να σωθεί μετά την έκρηξη στη Βηρυτό.

Beirut explosion: priest dodges falling debris as shockwave hits church during mass

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ