Κοσμος

Έκρηξη στη Βηρυτό: Στα χρώματα του Λιβάνου οι Πυραμίδες

Παγκόσμια αλληλεγγύη μετά τα τραγικά γεγονότα - Με τη σημαία της ασιατικής χώρας φωτίστηκε και ο ουρανοξύστης Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκρηξη στη Βηρυτό: Στα χρώματα του Λιβάνου οι Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας στο Κάιρο της Αιγύπτου
Έκρηξη στη Βηρυτό: Στα χρώματα του Λιβάνου οι Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας στο Κάιρο της Αιγύπτου © YouTube

Έκρηξη στη Βηρυτό: Οι Πυραμίδες και ο ουρανοξύστης Burj Khalifa φωτίστηκαν στα χρώματα της σημαίας του Λιβάνου.

Στα χρώματα του Λιβάνου, με αφορμή την τρομακτική έκρηξη στη Βηρυττό, φωτίστηκαν οι Πυραμίδας και ο ουρανοξύστης Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

Η έκρηξη στη Βηρυττό, με πάνω από 100 νεκρούς και περισσότερους από 4.000 τραυματίες, ισοπέδωσε σχεδόν τη μισή πόλη και το λιμάνι της.

Σπίτια, καταστήματα, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις έγιναν ερείπια. Δρόμοι και πεζοδρόμια γέμισαν συντρίμμια και χαλάσματα. Αναφορές για ζημιές από το ωστικό κύμα της έκρηξης υπάρχουν και για κτίρια σε απόσταση 10 χλμ., όπως το αεροδρόμιο στη Βηρυτό. Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των νεκρών και μια Ελληνίδα.

Το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, ο ουρανοξύστης Burj Khalifa στο Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και οι Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο φωτίστηκαν το βράδυ της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020 στα χρώματα του Λιβάνου.

«Το #BurjKhalifa φωτίστηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στον Λίβανο», ήταν το μήνυμα στην επίσημη σελίδα του ουρανοξύστη. Από τη μεριά του, ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους «αδελφούς του Λιβάνου», προσθέτοντας πως «προσεύχεται στον παντοδύναμο Θεό» για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της χώρας κήρυξε την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες.

  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ