Κοσμος

Ιταλία: Τουρίστας έσπασε άγαλμα 200 ετών για μία φωτογραφία

Το άγαλμα είναι εμπνευσμένο από την αδελφή του Ναπολέοντα, Παυλίνα Βοναπάρτη-Μποργκέζε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Possagno (Treviso): ecco il video del turista austriaco che si siede sulla statua del Canova.

Για να τραβήξει φωτογραφία ένας τουρίστας έσπασε κατά λάθος κομμάτι από το πόδι γλυπτού σε μουσείο της Ιταλίας και έφυγε ατάραχος.

Κομμάτι από το πόδι του γλυπτού «Venus Victrix» του γνωστού Ιταλού γλύπτη, Αντόνιο Κανόβα, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα έσπασε ένας τουρίστας.

Ο άνδρας όπως φαίνεται και από τα πλάνα των καμερών ασφαλείας, κάθεται πάνω στο γλυπτό και όταν διαπιστώνει τη ζημιά που έχει προκαλέσει, σηκώνεται και φεύγει δίχως να ειδοποιήσει κανέναν.

Οι κάμερες ασφαλείας του μουσείου «Αντόνιο Κανόβα» κατέγραψαν αυτήν την Παρασκευή τη στιγμή που ο άντρας κάθεται στο γλυπτό και ποζάρει για μια φωτογραφία. Λίγο μετά αντιλαμβάνεται ότι τα δάκτυλα από το πόδι του γλυπτού είχαν σπάσει. Φυσικά, έχοντας επίγνωση της ζημιάς που προκλήθηκε από την απερισκεψία του, ο άντρας απομακρύνεται χωρίς να αναφέρει το γεγονός.

«Οι φρουροί μας εντόπισαν τη ζημιά και τέθηκαν σε συναγερμό» ανέφερε το μουσείο σε δήλωση. Ο τουρίστας ταυτοποιήθηκε χάρη στις κάμερες ασφαλείας και στο μητρώο που συμπλήρωσε η σύζυγός του, στην αρχή της επίσκεψης. Ο ίδιος αποδέχτηκε ότι αυτός προκάλεσε τη ζημιά και δήλωσε πρόθυμος να την αποκαταστήσει. 

Το άγαλμα είναι εμπνευσμένο από την αδελφή του Ναπολέοντα, Παυλίνα Βοναπάρτη-Μποργκέζε την οποία ο Κανόβα θέλησε να ενσαρκώσει ως την θέα Αφροδίτη. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ