Κοσμος

Εκρήξεις στη Βηρυτό: O Τραμπ μίλησε για «φριχτή επίθεση»

Επικαλέστηκε «εκτιμήσεις αξιωματούχων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ © EPA

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για «φριχτή επίθεση» αναφερόμενος στις εκρήξεις στη Βηρυτό χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκρινε ότι οι πολύνεκρες εκρήξεις στη Βηρυτό οι οποίες συγκλόνισαν χθες την πρωτεύουσα του Λιβάνου «μοιάζουν με φρικτή επίθεση», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου έκανε το σχόλιο αυτό κατά την έναρξη της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, τυπικά αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο περί έκρηξης «βόμβας κάποιου είδους», επικαλούμενος εκτιμήσεις «αξιωματούχων».

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια στον Λίβανο», διαβεβαίωσε ο Τραμπ. «Θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε. Μοιάζει με φρικτή επίθεση».

Κατά τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ, εξερράγησαν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου μέσα σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Χαμάντ Χασάν έκανε λόγο πριν από λίγο για τουλάχιστον 78 νεκρούς και σχεδόν 4.000 τραυματίες στις εκρήξεις αυτές.

Για την ώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το πως έγιναν οι εκρήξεις. Το λιμάνι της Βηρυτού έχει αποκλειστεί και στην περιοχή βρίσκονται δεκάδες ασθενοφόρα. 

Οι εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρές που ακούστηκαν μέχρι την Κύπρο ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί σε κτίρια σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ