Κοσμος

Κορωνοϊός: Νέα δυνατότητα σε επιχειρήσεις για αναστολή σύμβασης

Σε ποιους κλάδους και από πότε μέχρι πότε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: Νέα δυνατότητα σε επιχειρήσεις να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας - Σε ποιους κλάδους - Το χρονικό όριο.

Τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας έχουν ξανά επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους λόγω κορωνοϊού.

Η «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα και τα νέα μέτρα για τον Covid-19 φέρνουν ξανά τη δυνατότητα για αναστολές συμβάσεων εργασίας σε Πολιτισμό, Εστίαση και Αθλητισμό.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία που έλαβε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2020 η Πολιτική Προστασία, δίνει ξανά τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους από 1.8.2020 μέχρι και 31.8.2020.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών, με εξαίρεση την εστίαση, απαγόρευση να υπάρχουν όρθιοι σε νυχτερινά μαγαζιά και όριο στους καλεσμένους που μπορούν να πηγαίνουν σε έναν γάμο ή βάφτιση. Ορισμένα μόνο από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 24 στην Αττική και τα 18 στη Θεσσαλονίκη. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τη μεγάλη διασπορά του ιού στα μεγάλα αστικά κέντρα, ώθησε την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό και το Υπουργείο Εργασίας να δώσει ξανά τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να θέτουν σε αναστολή σύμβασης εργαζομένους τους μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ