Κοσμος

Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Τέλος οι όρθιοι πελάτες σε μπαρ και κλαμπ

Το ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες σε κλαμπ και μπαρ από Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 έως και Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες σε κλαμπ και μπαρ από Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 έως και Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 © Pixabay

Απαγορεύονται για μια εβδομάδα οι όρθιοι πελάτες σε νυχτερινά μαγαζιά - Ποιες επιχειρήσεις αφορά το νέο μέτρο για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Για μια εβδομάδα απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες σε μπαρ και κλαμπ λόγω κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα από τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι προσωρινά απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες σε μπαρ και κλαμπ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 24 στην Αττική και τα 18 στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν και 17 «εισαγόμενα», εκ των οποίων τα 10 σε πύλες εισόδου της χώρας. Το μέτρο που απαγορεύει τους όρθιους πελάτες σε νυχτερινά μαγαζιά τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου. Ανάλογα με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ληφθεί νέα απόφαση για το αν το συγκεκριμένο μέτρο θα παραταθεί.

«Από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Νίκος Χαρδαλιάς: Τέλος τα πανηγύρια τον Αύγουστο

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 78 νέα κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 78 νέα κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 © athensvoice.gr/koronoios

Στόχος και των δύο νέων μέτρων είναι να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους, που επιτρέπουν την ευκολότερη διασπορά του κορωνοϊού.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ