Visual Browsing

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Νίκος Χαρδαλιάς
Νίκος Χαρδαλιάς © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μέχρι 100 άτομα το όριο για γάμους και βαφτίσεις - Απαγορεύονται για μία εβδομάδα οι όρθιοι σε μπαρ και κλαμπ - Υποχρεωτική η μάσκα στις εκκλησίες
 • A-
 • A+
0
Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς - Υποχρεωτική η μάσκα και στις εκκλησίες - Όριο ατόμων σε γάμους - Απαγόρευση ορθίων σε μπαρ και κλαμπ.

Μια σειρά από νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης.

Η έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα μετά τα 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού και τους 3 νεκρούς που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε με προστατευτική μάσκα και ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα για τον κορωνοϊό. «Όπως είχαμε πει από την πρώτη στιγμή της έναρξης αυτής της πανδημίας, παρακολουθούμε καθημερινά όλα τα δεδομένα που υπάρχουν σε σχέση με τα επιδημιολογικά φορτία» ανέφερε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης.

Και πρόσθεσε: «Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας σε κάθε αλλαγή των δεδομένων και ανάλογα με τις εξελίξεις είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε διάφορα μέτρα-εργαλεία που ανταποκρίνονται στο είδος της διασποράς και απαντούν στα ποιοτικά και χωροταξικά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων. Πάντα με γνώμονα να διασφαλίσουμε τη Δημόσια Υγεία, την υγεία των πολιτών».

Σχετικα
Κορωνοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 78 νέα κρούσματα | 31.07.2020
Κορωνοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 78 νέα κρούσματα | 31.07.2020

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι παρατηρούνται φαινόμενα «χαλάρωσης» στους πολίτες όσον αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, καθώς και εικόνες συγχρωτισμού και συνωστισμού -εξέλιξη που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση των νέων κρουσμάτων.

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση ως προς την τήρηση των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού, τα οποία αποτυπώνονται στην αυξητική τάση των κρουσμάτων. Σήμερα μόνο ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα. Γι' αυτό κρίνεται επιβεβλημένο να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα» ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό | Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

 • Από αύριο 1/8 έως τις 31/8 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά κάτω των 3 ετών).
 • Από 1/8 έως και τις 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.
 • Από αύριο 1/8 έως τις 15/8 ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (πχ γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων (πχ άστεγοι, πρόσφυγες κοκ) και νοσοκομεία. Επιπλέον, όσον αφορά στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας. Επιπρόσθετα, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες έως τις 15/8.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 78 νέα κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 78 νέα κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 © athensvoice.gr/koronoios
 • Από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.
 • Από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.
Σχετικα
Γάμος στη Θεσσαλονίκη: Φόβοι για περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού
Γάμος στη Θεσσαλονίκη: Φόβοι για περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Έως τις 15 Αυγούστου 2020 οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 100
Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Έως τις 15 Αυγούστου 2020 οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 100 © Pixabay
 • Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8.
 • Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες έως τις 31/8.
 • Παρατείνονται έως τις 31/8 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.
 • Παράταση έως τις 31/8 υφίσταται και για τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ.
 • Έως τις 31/8 παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΧΑΜ).

Νίκος Χαρδαλιάς για κορωνοϊό: Τα νέα μέτρα για πτήσεις, πλοία και σύνορα

 • Παρατείνεται μέχρι τις 15/8 η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
 • Έως τις 15/8 παρατείνεται, επίσης, η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό pcr τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ pcr 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).

Το μήνυμα Χαρδαλιά στους πολίτες για την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα νέα μέτρα

«Όπως σε όλη την προηγούμενη φάση, καθοριστικό παράγοντα στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας διαδραμάτισε η ευθύνη των πολιτών, η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς. Αυτό είναι το "μυστικό" της επιτυχίας της Ελλάδας και πρέπει και σε αυτή τη φάση όλοι μας να δείξουμε την ίδια υπευθυνότητα και εγρήγορση» τόνισε ακόμη ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Μπαίνουμε όλοι σε επιφυλακή, χωρίς πανικό αλλά με ευθύνη και συνέπεια. Αφήνουμε πίσω μας τα φαινόμενα "χαλάρωσης" και ακολουθούμε πιστά τους κανόνες. Γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές, στόχος όλων μας μέχρι να κερδίσουμε οριστικά τον "πόλεμο", πρέπει να είναι να μην χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να τηρούμε πιστά αυτά που ισχύουν» κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τον κορωνοϊό μετά τα 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Νίκος Χαρδαλιάς | Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους | 31/07/2020 | ΕΡΤ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5