Κοσμος

Twitter: Ρίχνει λογαριασμούς που συνδέονται με τη συνωμοσία QAnon

Τι υποστηρίζει η κεντρική ιδέα της συνωμοσίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Twitter λαμβάνει μέτρα και διαγράφει τους λογαριασμούς που σχετίζονται με τη δράση τη ομάδας συνωμοσίας QAnon.

Το Twitter έχει καταργήσει εφτά χιλιάδες λογαριασμούς που συνδέονται με το QAnon, μια ομάδα γνωστή για τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

«Ήμασταν σαφές ότι θα λάβουμε ισχυρά μέτρα ενάντια σε συμπεριφορές που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε ολόκληρη την κοινότητα», δήλωσε η ομάδα ασφαλείας του Twitter αργά την Τρίτη σε ένα tweet.  «Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, αυτή την εβδομάδα αναλαμβάνουμε περαιτέρω δράση σχετικά με τη λεγόμενη δραστηριότητα QAnon σε όλο το Twitter». 

Το Twitter έχει πάρει πιο επιθετική στάση κατά της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα του τους τελευταίους μήνες, τοποθετώντας προειδοποιητικές ετικέτες ακόμα και σε αναρτήσεις του προέδρου Τραμπ.

Τι είναι η θεωρία συνωμοσίας QAnon

Το QAnon ξεκίνησε ως μια θεωρία συνωμοσίας. Η κεντρική θεωρία της QAnon αναφέρει: «Υπάρχει μια παγκόσμια κλίκα σατανιστών παιδόφιλων η οποία κυβερνά τον κόσμο και ουσιαστικά ελέγχει τα πάντα. Ελέγχει τους πολιτικούς, τα μίντια και το Χόλιγουντ. Παράλληλα όλα τα πιόνια της κλίκας ακολουθούν ένα σχέδιο συγκάλυψης για να μην αποκαλυφθούν τα ίχνη της. Το μόνο που διατάραξε την παγκόσμια κυριαρχία της Κλίκας ήταν η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Ο Τραμπ είναι ο εκλεκτός που θα καταστρέψει την Κλίκα και θα ελευθερώσει τον κόσμο. Η QAnon έχει σκοπό να αποκαλύψει τα σκοτεινά σχέδια της κλίκας και να στηρίξει τον Τραμπ στην προσπάθεια του. ». 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ