Κοσμος

Και πάλι θετικός στον κορωνοϊό ο Μπολσονάρου

Τρίτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε από τότε που ασθένησε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μπολσονάρου ασθένησε στις 7 Ιουλίου και από τότε έχει υποβληθεί σε 3 τεστ για κορωνοϊό

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου βγήκε ξανά θετικός στον νέο κορωνοϊό στο τρίτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε από τότε που ασθένησε στις 7 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Επικοινωνιών της χώρας.


«Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε χθες 21η Ιουλίου ο πρόεδρος βγήκε θετικό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ο πρόεδρος Μπολσονάρου παραμένει σε καλή κατάσταση», επισημαίνεται.

Σημειώνεται πως στη Βραζιλία πριν λίγες μέρες ξεπεράστηκε  το όριο των 2 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Βραζιλία, τη χώρα η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Μεγάλες συνέπειες και στην οικονομία

Πέρα από το υγεινονομικό βάρος, στη χώρα χάθηκαν περίπου 7,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ για περίοδο τριών μηνών.

Το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται σε 12,9%, βάσει των επίσημων στοιχείων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής IBGE, η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής μετρά 12,7 εκατομμύρια ανέργους, και η πλειονότητα των ανθρώπων που έχασαν την εργασία τους εργάζονταν στην άτυπη απασχόληση.

 «Εκ των 7,8 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχασαν την εργασία τους, τα 5,8 εκατομμύρια εργάζονταν στον άτυπο τομέα», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με το IBGE, περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια εκ των 5 εκατομμυρίων εργαζομένων σε «οικιακές εργασίες» (φύλαξη παιδιών, οικιακές βοηθοί) έχασαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ