Κοσμος

Face control στο μετρό της Μόσχας - Σύστημα αναγνωρίζει πρόσωπα

Και παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την ηλικία, τα εισοδήματα και τον αριθμό τηλεφώνου των επιβατών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
metro-mosxa-kameres-anagnorisi-prosopou.jpg
© EPA

Σύστημα με κάμερες που αναγνωρίζει πρόσωπα στο μετρό της Μόσχας και δίνει πληροφορίες για την ηλικία, τα εισοδήματα και τον αριθμό τηλεφώνου των επιβατών.

Ο κύβος ερρίφθη και στο μετρό της Μόσχας θα εγκατασταθεί σύστημα αναγνώρισης προσώπου.

Θα αποτελείται από κάμερες, οι οποίες θα τοποθετηθούν στα βαγόνια του μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό στη Μόσχα θα δαπανήσει το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίου ρουβλίων (17.251.635 ευρώ) για να εγκαταστήσει στα βαγόνια του μετρό σύστημα καμερών, οι οποίες θα αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των επιβατών. Με τις κάμερες αυτές ο δήμος της Μόσχας θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να αναγνωρίζει την ηλικία, τα εισοδήματα, την κοινωνική κατάσταση και τον αριθμό τηλεφώνου οποιουδήποτε επιβάτη.

Το σύστημα αναγνώρισης προσώπων θα εγκατασταθεί αρχικά σε 1.500 βαγόνια από τα 6.000 που διαθέτει το μετρό, έως το τέλος του χρόνου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σκοπός της εγκατάστασης των καμερών αναγνώρισης προσώπων είναι η ασφάλεια των επιβατών καθώς και η ενημέρωση του επιβατικού κοινού για όλες τις αλλαγές και τις καινοτομίες στη λειτουργία του μετρό.

Στις αρχές Ιουλίου ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Βλαντίμιρ Μίλοφ και η ακτιβίστρια Αλιόνα Ποπόβα προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων στην Μόσχα. Και οι δύο τους κατήγγειλαν ότι η μαζική ψηφιακή παρακολούθηση που πραγματοποιήθηκε από τις αρχές σε μια από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του Πούτιν παραβιάζει την συνταγματική αρχή που απαγορεύει την παρέμβαση στην προσωπική ζωή και τον νόμο.

Η είδηση ότι μπαίνει σύστημα αναγνώρισης προσώπου στο μετρό της Μόσχας μεταδόθηκε από αρκετά ρωσικά ΜΜΕ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ