Κοσμος

ΗΠΑ: Λεηλασίες και επεισόδια σε διαδήλωση στο Σιατλ

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε - Δύο άτομα συνελήφθησαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Λεηλασίες και επεισόδια σε διαδήλωση στο Σιατλ
Λεηλασίες σε διαδήλωση στο Σιατλ © Twitter

Διαδήλωση στην πόλη του Σιάτλ των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα άγνωστοι να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν καταστήματα σύμφωνα με την αστυνομία.

Εντάσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Σιάτλ των ΗΠΑ, όπου άγνωστοι προέβησαν σε καταστροφές και λεηλασίες σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες εκθέσεις, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο δημοτικό Δικαστήριο της πόλης και εν συνεχεία επέστρεψαν στον Δυτικό Περίβολο, προκαλώντας σειρά καταστροφών.

Ένας από τους αστυνομικούς που βρισκόταν στο σημείο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ δύο άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της πρόκλησης φθοράς σε ιδιοκτησίες.

Άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε τζαμαρίες, κατέστρεψαν οχήματα και καταστήματα, λεηλάτησαν βιτρίνες ενώ επιτέθηκαν με μπουκάλια σε αστυνομικούς.

Στο τμήμα της Ανατολικής Περιφέρειας, ένας από τους διαδηλωτές έριξε συσκευή στο λόμπι του τμήματος, η οποία προκάλεσε μια μικρή πυρκαγιά, που σβήστηκε χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Η αστυνομία χαρακτήρισε τα περιστατικά ως «εγκληματικές πράξεις, όχι ειρηνικές διαδηλώσεις».

​Τα βίντεο που φέρεται να μαγνητοσκοπήθηκαν στο σημείο, παρουσιάζουν άτομα να μπαίνουν σε κατάστημα, ενώ άλλοι διαδηλωτές φαίνονται να οδηγούν σε αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, με τις λέξεις «Black Lives Matter» γραμμένες πάνω τους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ