Κοσμος

Άγαλμα του Τζον Λένον βγαίνει σε περιφορά για τα γενέθλιά του

Στο Λίβερπουλ, την πόλη στην οποία ο θρυλικός τραγουδιστής γεννήθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγαλμα του Τζον Λένον θα βγει σε περιοδεία στο Λίβερπουλ
Άγαλμα του Τζον Λένον θα βγει σε περιοδεία στο Λίβερπουλ © Twitter

Το άγαλμα που έφτιαξε προς τιμήν του Τζον Λένον θέλει να βγάλει σε περιφορά η Λόρα Λιαν με αφορμή τα 80α γενέθλια του θρυλικού τραγουδιστή.

Περιφορά στο Λίβερπουλ, τον τόπο γέννησης του Τζον Λένον, θα πραγματοποιηθεί γιαι το άγαλμα που έφτιαξε προς τιμήν του θρυλικού τραγουδιστή η Λόρα Λιαν, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τα γενέθλιά του.

Η Λόρα Λιαν, η οποία δημιούργησε το χάλκινο άγαλμα του τραγουδιστή, είπε ότι θα ήθελε να το εκθέσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του Λένον έως τις 21 Σεπτεμβρίου - τη Διεθνή Ημέρα της Ειρήνης.

Το ομοίωμα του Λένον -που τον Οκτώβριο θα γινόταν 80 χρόνων- έχει παρουσιαστεί στο Hard Rock Cafe του Λονδίνου από τότε που η καλλιτέχνις ολοκλήρωσε τις εργασίες κατασκευής του, πριν από δύο χρόνια.

Αλλά τώρα ζητάει το άγαλμα να εκετεθεί και σε άλλους δήμους τα επόμενα δύο χρόνια.

«Με όλα τα προβλήματα στον κόσμο σχετικά με τα αγάλματα... την πανδημία και τη διαμάχη, είναι τόσο σωστό που ο Λένον μπορεί να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Για τη γενιά μου που μεγάλωσε εν μέσω διαμαρτυριών ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ και την απειλή του πυρηνικού πολέμου, ο Λένον ήταν πηγή έμπνευσης για να μπορούμε να ο ονειρευόμαστε την ειρήνη», δήλωσε η Λιαν στην εφημερίδα «The Guardian».

«Είχα πάντα την πρόθεση το άγαλμα να έχει μόνιμη κατοικία στο Merseyside και κάποια στιγμή φαινόταν ότι το άγαλμα του Λένον επρόκειτο να τοποθετηθεί στην περιοχή Strawberry Fields του Λίβερπουλ. Αυτό το έργο σταμάτησε, αλλά όταν ο μητροπολιτικός δήμαρχος του Merseyside, Steve Rotheram, πρότεινε να εγκατασταθεί στον δήμο του Sefton, σκέφτηκα ότι ήταν υπέροχη ιδέα. Κάθε χρόνο ένας δήμος στο Merseyside να ορίζεται ως πολιτιστικός δήμος και φέτος είναι η σειρά του Sefton» είπε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ