- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υποχρεωτική η μάσκα σε μπαρ και εστιατόρια στο Κεμπέκ του Καναδά
Στην καναδική επαρχία έχουν καταγραφεί σχεδόν τα 2/3 των θανάτων από κορωνοϊό
Κορωνοϊός στον Καναδά: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, μπαρ και εστιατόρια στην επαρχία του Κεμπέκ.
Το Κεμπέκ, η καναδική επαρχία που έχει πληγεί περισσότερο από τον νέο κορωνοϊό, θα καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους από το ερχόμενο Σάββατο, ανέφεραν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουάλ Λεγκό αναμένεται να κάνει τη σχετική ανακοίνωση αργότερα σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Presse και τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio-Canada.
Οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα στα εμπορικά καταστήματα, τα αθλητικά κέντρα, τα μπαρ και τα εστιατόρια. Στο Κεμπέκ έχουν καταγραφεί σχεδόν τα δύο τρίτα των 8.800 θανάτων από την Covid-19 στον Καναδά.
Οι έμποροι που θα δέχονται στο κατάστημά τους πελάτες που δεν φορούν μάσκα κινδυνεύουν με πρόστιμο από 1.000 έως 6.000 καναδικά δολάρια (650-3.900 ευρώ). Οι πελάτες ωστόσο δεν θα τιμωρούνται.
Μέχρι τώρα, η χρήση μάσκας «συστηνόταν» από τις αρχές αλλά από σήμερα έγινε υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη την επαρχία. Την περασμένη εβδομάδα η δήμαρχος του Μόντρεαλ Βαλερί Πλαντ είχε ανακοινώσει ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Τορόντο και της Οτάβας και από τις 27 Ιουλίου οι κάτοικοι της πόλης θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσα στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
Το Σάββατο, οι υγειονομικές αρχές του Μόντρεαλ κάλεσαν όσους πολίτες επισκέφθηκαν τα μπαρ της πόλης από τις αρχές του μήνα να εξεταστούν για τον νέο κορωνοϊό. Παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, πελάτες ή εργαζόμενοι που είχαν προσβληθεί από τον ιό επισκέφθηκαν τουλάχιστον πέντε μπαρ από την 1η Ιουλίου.
Τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή του Μόντρεαλ καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των νέων ηλικίας κάτω των 39 ετών. Στα τέλη Ιουνίου ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό προειδοποίησε ότι η χώρα προετοιμάζεται για ένα νέο κύμα της πανδημίας που ενδέχεται να πλήξει την περιοχή το φθινόπωρο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.