Κοσμος

Κορωνοϊός: Σπάει όλα τα ρεκόρ η Φλόριντα

Αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αύξηση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων Covid-19 παγκοσμίως ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σαρώνει ο ιός στη Φλόριντα των ΗΠΑ
ΠΑΛΜ ΜΠΙΤΣ, ΦΛΟΡΙΝΤΑ | ΦΩΤΟ: EPA/CRISTOBAL HERRERA

Αύξηση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων Covid-19 παγκοσμίως ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σαρώνει ο ιός στη Φλόριντα των ΗΠΑ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα αύξηση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων Covid-19 παγκοσμίως, με 230.370 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και τη Νότια Αφρική.

Εν τω μεταξύ, ρεκόρ ημέρας με πάνω από 15.000 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο καταγράφηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ - αν η αμερικανική πολιτεία ήταν χώρα  θα βρισκόταν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως για τα περισσότερα νέα ημερήσια κρούσματα, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ΠΟΥ για νέα κρούσματα ήταν 228.102 στις 10 Ιουλίου. Οι θάνατοι παραμένουν σταθεροί, σε περίπου 5000 ημερησίως.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού πλησιάζουν τα 13 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Στις ΗΠΑ, τα νέα κρούσματα καταγράφουν αύξηση σε περίπου 40 πολιτείες και - σε εθνικό επίπεδο, οι ΗΠΑ σπάνε το ένα μετά το άλλο ρεκόρ παγκοσμίως καταγράφοντας περίπου 60.000 νέα κρούσματα την ημέρα τις τελευταίες 4 ημέρες. 

Σπάει όλα τα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού η Φλόριντα

Η αμερικανική πολιτεία της Φλόριντα κατέγραψε σήμερα αύξηση ρεκόρ με περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών, , με τις αρχές να αναγκάζονται να κλείσουν επιχειρήσεις και παραλίες, μπροστά στην κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων.

Η ημερήσια αύξηση στην αμερικανική πολιτεία έχει ήδη ξεπεράσει τον υψηλότερο απολογισμό που έχει καταγράψει οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην αποκορύφωση της πανδημίας εκεί.

Η Φλόριντα έχει επίσης σπάσει το ρεκόρ της πολιτείας της Νέας Υόρκης των 12.847 κρουσμάτων ημερησίως, τη 10η Απριλίου, όταν ήταν το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την έξαρση, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις διέταξε το κλείσιμο των μπαρ, ωστόσο δεν εισάκουσε τις εκκλήσεις να εκδώσει διάταγμα σχετικά με τη χρήση μασκών στους δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την πολιτεία.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ