Κοσμος

Κρεσέντο ομοφοβικής ρητορικής από τον Πρόεδρο της Πολωνίας

Αντιδράσεις από ΛΟΑΤ+ ακτιβιστές

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Άντζεϊ Ντούντα
Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Άντζεϊ Ντούντα © EPA/LUKASZ GAGULSKI POLAND OUT

Ο Άντζεϊ Ντούντα σε ένα κρεσέντο ομοφοβικής προεκλογικής ρητορικής, επανέρχεται δυναμικά στο στίβο των εκλογών στην Πολωνία, που είχε διακοπεί, λόγω κορωνοϊού

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Άντζεϊ Ντούντα ορκίστηκε να εμποδίσει τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα άτομα, και την εκπαίδευση σε ΛΟΑΤ+ ζητήματα στα σχολεία, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων και ανησυχία στους ΛΟΑΤ+ ακτιβιστές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι χρησιμοποιεί την ομοφοβία ως εργαλείο νίκης για τις εκλογές, ενώ αν τελικά τις κερδίσει, ολόκληρη η Πολωνία θα γίνει ζώνη χωρίς ΛΟΑΤ+ .

 

 

Υπέγραψε δήλωση «οικογενειακών αξιών» και δεσμεύεται να «προστατεύσει τα παιδιά από την ιδεολογία των ΛΟΑΤ+ ατόμων» και να απαγορεύσει τη διδασκαλία της ένταξης των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων από δημόσια ιδρύματα.

«Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τη σεξουαλική εκπαίδευση των παιδιών τους» , ανέφερε στο Reuters. «Δεν είναι δυνατόν για κανένα ίδρυμα να παρεμβαίνει στον τρόπο που οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους» .

Οι προτάσεις του περιλαμβάνουν τη διατήρηση συστημάτων ειδικών παροχών για οικογένειες και συνταξιούχους, παράλληλα με την υπόσχεση, ότι τα ομόφυλα ζευγάρια δε θα επιτρέπεται ποτέ να παντρεύονται, ή να τεκνοθετούν.

«Είναι μια ξενόφερτη ιδεολογία. Δεν υπάρχει συναίνεση για να συμβεί αυτό το φαινόμενο στη χώρα μας με οποιονδήποτε τρόπο» , είπε.

Παρουσιάζοντας τα ΛΟΑΤ+ άτομα ως αντίθετα με τις οικογενειακές αξίες, ο Ντούντα κάνει ξεκάθαρη τη δική του θέση, ενώ έχει τη στήριξη του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS), το οποίο κέρδισε τις κοινοβουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους ,με μια εκστρατεία που βασίστηκε στην ένθερμη αντίθεση στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων.

Το PiS είναι πρόθυμο να εξασφαλίσει την επανεκλογή του Άντζεϊ Ντούντα, διότι θα ενισχύσει τη δύναμη του κόμματος στην εξουσία, επιτρέποντάς του να ολοκληρώσει μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σώμα, που έχουν αμφισβητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για παραβίαση κανόνων περί δημοκρατίας και κράτους δικαίου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Πολωνίας Ντούντα κέρδισε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, όμως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% που ήταν απαραίτητο για να αποφύγει τον δεύτερο γύρο, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.